Kidzania Istanbul 10 Yasinda

KidZania Istanbul 10’uncu yil kutlamalari kapsaminda 28 Nisan’da tüm ziyaretçilerin katilimiyla coskulu bir dogum günü partisi düzenledi.

Kidzania Istanbul 10 Yasinda


Çocuklar Ülkesi KidZania Istanbul, kapilarini açtigi günden bu yana çocuklara eglenirken ögrenme hizmeti sunmaya devam ediyor. Bu yil, 10’uncu yilini kutlayan Çocuklar Ülkesi, 2 milyondan fazla ziyaretçiyi agirladi. 10’uncu yil gururunu ziyaretçileriyle beraber yasayan Çocuklar Ülkesi’nin rengarenk sokaklarinda tüm gün büyük bir cosku vardi.

10’uncu yil partisi saat kulesi dansi ile basladi

Çocuklar Ülkesi, 28 Nisan Pazar günü gerçeklesen etkinlikler kapsaminda, çocuklara unutulmaz anlar yasatti. Içerikleri 10’uncu yil kutlamalarina özel olarak yenilenen KidZania Gazetesi’nde 10’uncu yil özel röportajlari yer aldi. KidZania Radyosu’nda ise 10’uncu yil özel yayini gerçeklestirildi.

Kutlamanin en heyecan verici anlarindan biri çocuklar tarafindan yapilan KidZania 10’uncu yil temali kolletif çalismanin, saat kulesine asilmasi oldu. Cosku, 10’uncu yil pastasinin sehir meydaninda yerini almasi, konfetiler ile balonlarin atilmasi ve Çocuklar Ülkesi dogum günü dansi esliginde doruga çikti.

10’uncu yildan 15’inci yila mektuplar

Etkinlikler sadece kutlama ile sinirli kalmadi. 10’uncu yil hediye çekilisleriyle sansli ziyaretçiler, sürpriz ödüller kazandi. Çocuklar ve aileleri gelecege dair dilek ve hayallerini ifade ettikleri mektuplarini Çocuklar Ülkesi’nin 15’inci yilinda açilmak üzere zaman kapsülüne koydu. Büyük ilgi gören zaman kapsülü etkinligi yil boyunca devam edecek.

“Çocuklar bildiklerinden ilham alir”

KidZania Istanbul Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Ebru Timur, basarilarla dolu geçen 10 yilla ilgili su ifadeleri kullandi: “10 yil içinde, her sene güçlenerek, 2 milyonun üzerinde ziyaretçimize ev sahipligi yaptik. Ülkemizin en degerli markalari, üniversiteleri, okullari, sivil toplum kuruluslari, kamu kurumlariyla yaptigimiz is birlikleri ve uluslararasi bilgi, deneyim ile etki alanimizi her geçen yil genislettik. Biliyoruz ki ‘çocuklar bildiklerinden ilham aliyor’ Sehrimize gelen çocuklar, önce bildikleri aktivitelere yöneliyor: Itfaiyeci, polis, doktor Sehrimizde geçirdikleri sürenin sonunda ‘Ben de bilim insani olabilirim, ben de sanatçi olabilirim, ben de kod yazabilirim Ben de yapabilirim’ duygusu ile sehrimizden ayriliyor. Sehrimize gelen tüm çocuklarin, toplumun onlara biçtigi önyargilardan siyrildigi, herkesin esit oldugu bir ortamda deneyim yasamalari için çalisiyoruz. Sehrimizde geçirdikleri ortalama bes saatin sonunda her çocugun hayal dünyasinin KidZania’dan aldigi ilhamlar ile genisledigini biliyoruz. KidZania Istanbul’dan yolu geçen tüm ziyaretçilerimize, amaç ortaklarimiza tesekkür ederiz.”
Kaynak: İHA