Istanbul Valisi Davut Gül, Istanbul'daki 1 Mayis Tedbirlerini Denetledi

Istanbul Valisi Davut Gül, 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü öncesi Besiktas, Saraçhane ve Taksim Meydani’nda alinan tedbirleri inceledi. Vali Gül, “Istanbul’da 40 tane toplanti ve yürüyüs yapilabilecek yasal meydanimiz var. Simdiye kadar bunlarla ilgili herhangi bir müracaat olmadi” dedi.

Istanbul Valisi Davut Gül, Istanbul'daki 1 Mayis Tedbirlerini Denetledi
Istanbul Valisi Davut Gül, 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü öncesi Besiktas, Saraçhane ve Taksim Meydani’ndan alinan tedbirleri inceledi. Istanbul Il Emniyet Müdürü Zafer Aktas ile birlikte alanda incelemelerde bulunan Vali Gül daha sonra basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

Istanbul Valisi Davut Gül, “1 Mayis ile ilgili Emniyet Müdürümüz ile birlikte alinan tedbirleri yerinde inceliyoruz. Tek istegimiz vatandaslarimizin burnu kanamadan bu süreçte 1 Mayis’in anlamina uygun bir sekilde kutlanmasi. Istanbul’da 40 tane toplanti ve yürüyüs yapilabilecek yasal meydanimiz var. Simdiye kadar bunlarla ilgili herhangi bir müracaat olmadi. Istanbul’da bu saat itibariyle yasal olarak etkinlik yapmak için herhangi bir kurulusun bir müracaati olmadi. Vatandaslarimizin herhangi bir sikinti yasamamasi için güvenlik tedbirlerini en üst seviyede tutarak arkadaslarimizla birlikte alana bakiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA