Israil Muhalefet Lideri Lapid Açiklamasi 'Israil Devleti Sorumsuz Delilerin Rehinesi Haline Geldi'

Israil muhalefet lideri Yair Lapid, Israil Basbakani Binyamin Netanyahu ve kabinesine yönelik elestirerek, "Israil devleti sorumsuz delilerin rehinesi haline geldi” dedi.

Israil Muhalefet Lideri Lapid Açiklamasi 'Israil Devleti Sorumsuz Delilerin Rehinesi Haline Geldi'
Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilari devam ederken, Israil muhalefet lideri Yair Lapid, Israil Basbakani Binyamin Netanyahu ve kabinesine yönelik elestirilerinin dozunu artirdi. Lapid, sosyal medya hesabi üzerinden yaptigi açiklamada, “Israil devleti sorumsuz delilerin rehinesi haline geldi” dedi.

Lapid, asiri sagci Ulusal Güvenlik Bakani Itamar Ben-Gvir’i kast ederek, "Bu sekilde devam edemezsiniz. Sabika kaydi olan bir bakan basbakanlik ofisinde duruyor ve basbakani kendisine söyleneni yapmazsa sonuçlarina katlanmakla tehdit ediyor. Ben-Gvir, tüm dünyaya ve tüm bölgeye Netanyahu’nun zayif oldugunu ve kendisi için çalistigini söylüyor. Hükümetten kovulmamasi inanilmaz bir sey” dedi.

Ben-Gvir, Netanyahu’ya Gazze Seridi’nin Refah kentine planlanan askeri harekati geciktirecek muhtemel esir takasi anlasmasina karsi oldugunu ve bu konuda kendisini uyardigini ifade etmisti.
Kaynak: İHA