Gürcistan'da 'Yabanci Etkinin Seffafligi' Yasa Tasarisi Protestosuna Polisten Sert Müdahale

Gürcistan’da "Yabanci Etkinin Seffafligi" yasa tasarisina yönelik devam eden protestolara polis sert müdahalede bulundu.

Gürcistan'da 'Yabanci Etkinin Seffafligi' Yasa Tasarisi Protestosuna Polisten Sert Müdahale
Gürcistan’da ifade özgürlügünü kisitlayacagi ve sivil toplum kuruluslarini bastiracagi gerekçesiyle geçtigimiz yil büyük tepki çeken "Yabanci Etkinin Seffafligi" yasa tasarisina yönelik protestolar devam ediyor. Göstericiler, bir kez daha baskent Tiflis’teki parlamento binasi önünde toplanarak, söz konusu yasa tasarisinin yeniden parlamentoya sunulmasina ve müzakere edilmesine tepki gösterdi.

Göstericilere yapilan uyarilarin ardindan polis ve göstericiler arasinda arbeden çikti. Polis, protestoculari dagitmak için göz yasartici gaz ve tazyikli su kullandi. Göstericiler, ise polise tas ve sise gibi nesneler atarak karsilik verdi. Çikan olaylarda yaralananlarin ve gözaltina alinanlarin sayisi henüz bilinmiyor.

Parlamento’da 17 Nisan’da muhalefetin boykot ettigi oturumda ilk okumasi gerçeklestirilen yasa tasarisi 83 oyla kabul edilmis, bugün ise ikinci okumasi için oturum yapildi. Ikinci okumaya yönelik oturum yarin devam edecek. Üç okumanin ardindan yasa tasarisi cumhurbaskani onayina gönderilecek. Cumhurbaskani Salome Zurabisvili, ise yasa tasarisina veto edecegini bildirmisti.
Kaynak: İHA