Diyarbakir'da 15. Mezopotamya Tarim Ve Hayvancilik Fuari Basladi

Diyarbakir’da düzenlenen "15. Mezopotamya Tarim ve Hayvancilik Fuari" kapilarini açti.

Diyarbakir'da 15. Mezopotamya Tarim Ve Hayvancilik Fuari Basladi
Diyarbakir Ticaret ve Sanayi Odasi (DTSO) ile Mezopotamya Fuarcilik tarafindan organize edilen 15. Mezopotamya Tarim, Hayvancilik, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuari kapilarini açti. Fuarin açilis konusmasini yapan DTSO Baskani Mehmet Kaya, bitkilerin ilk evcillestirildigi, bugdayin kendi basina tohumlanmasindan evcil kültürünün yapildigi, hayvanlarin kültürünün yapildigi ve yerlesik düzene geçildigi bir bölgeden bahsettiklerini belirterek, "Tarim, bu bölgede o kadar önemli. Bize düsen görevde bu tarimi, tarimin cografyasini, gastronomisini, turizmini gelistirmek. O günden bize kalan bu degeri gelecek kusaklara aktarmak en önemli görevlerimizden biri olmali. Diyarbakir Ticaret ve Sanayi Odasi olarak biz, 15 yildir fuarlarimizi düzenliyoruz ve tarimi pandemi disinda kesintisiz devam ettirdik. Geçen yil 300 katilimci, yaklasik 100 yönetici ve 116 bin ziyaretçiye ev sahipligi yapti tarim fuarimiz. Bu yil, Türkiye’nin tarim fuarinda en iyi 5 fuarindan biri oldu Diyarbakir Tarim Fuari. Bu seneki katilimci firma sayisi 322, yaklasik 120 firma temsilcisi var. Ve hedefimiz 200 bin ziyaretçiye ulasmak” dedi.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Diyarbakir Ticaret Borsasi Baskani Engin Yesil ise, tarimin merkezi olan kadim Diyarbakir’da, tarim sektöründeki yenilikleri, gelismeleri ve modernizasyonu, çiftçilere, üreticilere ve de tüm ilgililere tanitilmasinda Mezopotamya Tarim ve Hayvancilik Fuarinin rolü oldukça önemli oldugunu dile getirdi.

Dünyanin çesitli yerlerinde düzenlenen, Uluslararasi ticarette önemli bir yeri olan fuarlar, binlerce satici ve aliciyi bir araya getirerek büyük bir alis veris potansiyeli olusturdugunu aktaran Yesil, "Mezopotamya Tarim Hayvancilik Fuari da sadece Diyarbakir’in degil bölgenin tarim, hayvancilik ve ticaretine önemli katki sunmaktadir" seklinde konustu.

Fuarda, jandarma personeli tanitimlar yaparak cihazlar hakkinda bilgilendirmelerde bulundu.

Fuara; Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi Baskani Dogan Hatun, Mardin Büyüksehir Belediyesi Baskanlari Ahmet Türk ve Devrim Demir, Van Büyüksehir Baskani Abdullah Zeydan, Erbil Valisi Omed Xosnav, Erbil TSO Baskani Gailan Saeed Azeez, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayida davetli ile çiftçi katildi.

Kaynak: İHA