Burdur'un Hashas Helvasi Cografi Isaret Alarak Tescillendi

Burdur’da eskiden beri yapilan ve günümüzde severek tüketilen hashas helvasi cografi isaret alarak tescillendi. Hashas helvasi Burdur’un 14’üncü cografi isaret tescili alan ürünü oldu.

Burdur'un Hashas Helvasi Cografi Isaret Alarak Tescillendi
Burdur’da geçmisten günümüze hashas üreticiligi aktif sekilde yapiliyor. Sifa kaynagi olan hashas; yag yapiminda, hamur islerinde ve süslemelerde yaygin olarak kullaniliyor. Burdur’da hashas helvasi olarak bilinen yöresel tatli ise, sehre gelen turistlerin dikkatini çekiyor. Yüksek besin degeri nedeniyle birçok faydasi bulunan hashas helvasi yöresel halk tarafindan da çok seviliyor. Ceviz ezmesi, Burdur sis, Dirmil sipsisi, Karamanli cevizi, Karamanli kisnisi, Karamanli rezenesi, Melli inciri, Bucak salebi, Tefenni rezenesi, kabak helvasi, Gölhisar kavurmasi, Kozagaç ikitelli curasi ve Ibecik bezinin ardindan Burdur Ticaret Borsasi’nin basvurusuyla, Burdur hashas helvasinin da Cografi Isaret Tescili alindi.

Burdur Valiliginde yapilan tescil tanitim toplantisinda konusan Burdur Valisi Türker Öksüz, "2021 yilinda basvuru yapilmis, 2023 yilinda ise tescili alinmis. Üretmek, ülkemizin de ihtiyaç duydugu zenginlesmenin, refaha ulasmanin, gelismenin tek yolu. Simdiye kadar sehrimizde 14 ürünümüzün cografi isaret almasi sevindirici" dedi.

Kaynak: İHA