Ayi Saldirisini Fotograf Karesi Ile Canlandirdilar

Artvin’de Atabari Kayak Merkezinde bulunan tesislerine bir yilda 3 kez ayi girince Artvin Çoruh Üniversitesi Ögretim Görevlisi ve Kayak Antrenörü Fikri Özkan ile arkadaslari, çektikleri fotografla ayi saldirilarina dikkat çektiler.

Ayi Saldirisini Fotograf Karesi Ile Canlandirdilar
Sehir merkezine yaklasik 16 kilometre uzaklikta bulunan 2 bin 200 rakimli Mersivan Dagi eteklerindeki Atabari Kayak Merkezi son zamanlarda ayilarin ugrak noktasi haline geldi. Yil içerisinde 3 kez tesiste bulunan binalara zarar veren ayi, bölgeyi ziyaret eden vatandaslarin da tedirgin olmasina neden oldu. Ayi saldirilarina dikkat çekmek isteyen Artvin Çoruh Üniversitesi Ögretim Görevlisi ve Kayak Antrenörü Fikri Özkan ile arkadaslari, daha önceden tahnit yönetimi kullanilarak sergilenen ayi ile ilginç bir bir fotograf çektirdiler. Ayinin girmis oldugu kayak evinin içerisine yerlestirilen içi doldurulmus ayi kirik kapinin arasindan kafasi çikarilarak poz verirken, bu sirada Özkan ve arkadaslari ellerinde kürek, sopa ve sandalyeyle kaçmaya çalisirken fotograf karesine girdiler.

Bölgenin yaz aylarinda özellikle piknikçiler tarafindan çok ziyaret edildigini ifade eden Özkan, vatandaslarin yaban hayatina karsi dikkatli ve tedbirli olmalari konusunda farkindalik olusturmak istediklerini ifade etti.

Kaynak: İHA