Vali Pehlivan Açiklamasi 'Yapimi Devam Eden 49 Okulumuzdan 44'Ünün Insaatini Bu Yil Içerisinde Tamamlamayi Planliyoruz'

Vali Ali Hamza Pehlivan Baskanliginda, İçel’de egitim alaninda hayata geçirilen, devam eden ve planlanan yatirimlarla, egitim ögretim hizmetlerine iliskin degerlendirme ve koordinasyon toplantisi gerçeklestirildi.

Vali Pehlivan Açiklamasi 'Yapimi Devam Eden 49 Okulumuzdan 44'Ünün Insaatini Bu Yil Içerisinde Tamamlamayi Planliyoruz'
Vali Pehlivan toplantida yaptigi konusmada, il genelinde, Milli Egitim Bakanliginin sagladigi desteklerle egitim ögretim alaninda her geçen gün hem donanim standartlari, hem de fiziki sartlarin çok daha iyi seviyelere ulastigini belirtti.

Geçen yil ve bu yilin basindan itibaren baslatilan 99 okul insaatinin devam ettigini ifade eden Pehlivan, "Bunlarin 34’ünün insaatini bitirdik. Ögrencilerimiz bu okullarimizda egitim ögretim almaya basladi.

Yapimi devam eden 49 okulumuzdan 44’ünün insaatini bu yil içerisinde tamamlamayi planliyoruz. 15 okulumuzun da insaati ihale asamasina gelmis durumda. Bunlarin bütününe baktigimiz zaman, yaklasik 2 bin dersligi ilimizdeki egitim ögretim hizmetlerine kazandirmis olacagiz. Bu önemli yatirimlarin hayata geçmesi konusunda sagladiklari desteklerden dolayi basta Cumhurbaskanimiz olmak üzere, Milli Egitim Bakanimiza ve Bakanligimizin ilgili birimlerine ilimiz adina sükranlarimizi sunuyorum. Bu yatirimlarla ilgili is ve islemleri, kontrol hizmetlerini gerçeklestiren Yatirim Izleme Koordinasyon Baskanligimiza (YIKOB) ve Milli Egitim Müdürlügümüze de tesekkür ediyorum" dedi.

Toplantida ayrica, kentteki egitim ögretim kalitesini daha da arttirmaya yönelik ögretmen ve ögrencilerin katilimiyla yürütülen çalismalar, ulusal ve uluslararasi nitelikteki bilim, teknoloji ve sosyal içerikli projeler ele alindi.

Toplantiya, Vali Yardimcisi Adem Yilmaz, Il Milli Egitim Müdürü Fazilet Durmus, Il Milli Egitim Müdürlügü Müdür Yardimcilari ile sube müdürleri katildi.

Kaynak: İHA