Önce Gönüllülügün Dersini Aldilar, Sonra Gönülleri Fethettiler

Üniversite ögrencileri önce “Gönüllülük Çalisma” dersini aldi, sonra derste ögrendikleriyle Erzurum’da bayram öncesi 300 ögrenciye giyim yardiminda bulundu.

Önce Gönüllülügün Dersini Aldilar, Sonra Gönülleri Fethettiler
Daha önce Gençlik ve Spor Bakanligi ile YÖK arasinda imzalanan protokol ile üniversitelere “Gönüllülük Çalisma” dersi getirilmisti. Erzurum Teknik Üniversitesi’nde de 100’den fazla ögrenci dönem basindan bu dersi seçti. Derste ögrendikleriyle ortaya çikardiklari proje çalismasi çerçevesinde bagis toplayan ögrenciler, bayramda ihtiyaç sahibi çocuklari bastan ayaga giydirebilmek için yardimseverlerden yardim topladi. Toplanan yardimlarla Erzurum’daki 4 okuldaki 300 ögrenciyi bayram öncesi sevindirildi.

‘Bu Bayram Beni Sen Giydir’

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Beden Egitimi ve Spor Bölümü’nden Doç. Dr. Sevinç Namli, üniversitede ortak seçmeli dersi olarak ‘Gönüllülük çalismalari’ dersi oldugunu belirterek, “Bu ders kapsaminda ögrencilerimizle beraber her yil çesitli projeler gelistiriyoruz. Ögrencilerimizle ‘Bu Bayram Beni Sen Giydir’ projesini hayata geçirmeyi planladik. Projenin basinda amacimiz ilk etapta 40-50 ögrenci, maksimum 60 ögrenci giydirebilmekti. Fakat sinirlarini astik ve inanilmaz bir yardim bagisiyla karsilastik. Bütün yardimseverlere, üniversitemiz üst yönetimine, katkilarindan dolayi Spor Bilimleri Fakültesi’ndeki bütün mesai arkadaslarima, üniversitemizdeki akademik ve idari tüm personele katkilarindan dolayi tesekkür ediyorum. Sevgili ögrencilerim çok büyük bir özveriyle çalistilar bu kampanya için. Bayram öncesi 300 ögrenciyi giydiriyoruz. Çocuklarimiz hem iyi niyetleri hem güzel kalpleriyle inanilmaz bir derecede katilim gösterdiler. Hepsi canla basla çalistilar ve projemizi duyurmak için çok çaba sarf ettiler. Bizim ayni zamanda proje ortagimiz Gençlik Spor Müdürlügü de var. Yakutiye Gençlik Merkezi de bizim proje ortaklarimizdan biri. Oradaki gönüllü gençlerimiz de çok fazla bir katilim sagladilar ve projemin duyurulmasinda gerçekten ön ayak oldular” dedi.



Ögrencilerden örnek yardimlasma

ETÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Birol Soysal, üniversitelerin faaliyet alaninin genelde üç sac ayagi üzerine oturdugunu ifade ederek, “Egitim-ögretim, arastirma-gelistirme ve topluma katki basliklarini degerlendirebiliriz. Bu ayni zamanda hem ders hem de topluma katki faaliyeti olarak degerlendirebilecegimiz bir etkinlik. Bu dersin yürütücüsü Sevinç Hocama ve ögrencilerine tesekkür ediyorum. Ayrica katkida bulunan Spor Bilimleri Fakültesi’nin ögretim üyeleri, idari personeli, üniversitemizin iç yönetim ve diger fakültelerdeki ögretim üyelerimizin de idari personelimizin de katkilari oldu. Hepsine ayri ayri tesekkür ediyorum” seklinde konustu.



“Tüm arkadaslarimiz dersi seçmeye davet ediyorum”

Spor Bilimleri Fakültesi ikinci sinif ögrencisi ve ayni zamanda gönüllü olan Elanur Özdemir, Erzurum Teknik Üniversitesi’ne geldigi günden bu yana benzeri çalismalari duydugunu vurgulayarak, “Insanlara yardim etmek istedigimiz için bu dersi seçtik. Hem de ögretmenimizin öncülügünde de iyi isler yapmak istedik. Bu ders ve proje içeriginde önce belirli okullarda ögrenci tespiti yaptik. Maddi durumu iyi olmayan ögrencileri belirledik. Her bir ögrencimize ayakkabi, sweat, pantolon yardiminda bulunduk. Elbette öncelikle gönüllülerden yardimlar topladik. Toplanan bu yardimlarla kiyafetleri temin ettik. Belirledigimiz her ögrenci için posetler ayarlayarak okul okul ayirdik ve onlari dagittik. Bu dersin herkes tarafindan seçilmesini tavsiye ederim. Özellikle Ramazan dolayisiyla da yardimlasmamiz gerekiyor. Bu bizim kültürümüzde de dinimizde olan bir durum. Arkadaslarimiz da bu dersi seçerse dogal olarak yardimlarda bulunabilirler. Hem de iyi insanlar öncülügünde güzel tespitler yaparak gerçekten ihtiyaç sahibi insanlara yardimda bulunabilirler” diye konustu.



Gençlik liderleri destek oldu

Erzurum Teknik Üniversitesi’nde genç ofiste çalisan gençlik lideri Mehmet Emindas, “Bu faaliyeti hocamiz gönüllülük çalismalari dersi kapsaminda ögrencileriyle birlikte gerçeklestiriyor. Biz de Gençlik Spor Bakanligi’ni temsilen ETÜ Genç Ofisi olarak hocamiza ve arkadaslarimiza her konuda destek vermeye çalisiyoruz” dedi.

ETÜ ögrencileri topladiklari yardimlari daha önce belirlenen okullari tek tek ziyaret ederek teslim etti. Burada yardim edilen ögrencilere yönelik bir hassasiyette gösteren üniversiteli gönüllüler, posetleri ögretmen ve okul yöneticilere teslim ederek bir farkindalik ortaya koydu.
Kaynak: İHA