Diyarbakir'da Pansiyonda Kalan Ögrenciler Uzay Yolculuguna Çikti

Diyarbakir’da, pansiyonda kalip okullarda egitim gören ögrenciler Il Milli Egitim Müdürlügü AR-GE ekibi tarafindan düzenlenen “Pansiyon, Bilim ve Eglence Festivali Projesi” çerçevesinde zekalarini bilgi yarismalari ve geleneksel zeka oyunlariyla test edip, gelisen teknolojiyle uzay bilimini canli anlatimla ögreniyor.

Diyarbakir'da Pansiyonda Kalan Ögrenciler Uzay Yolculuguna Çikti
Il Milli Egitim Müdürlügü AR-GE ekibi tarafindan “Pansiyon, Bilim ve Eglence Festivali Projesi” çerçevesinde Rekabet Kurumu Anadolu Lisesi pansiyonunda kalan ögrenciler, aksam etkinleriyle bilim dolu bir gece geçirdi. Ailelerinden uzakta kalan ögrencilere bilim ve teknoloji, uzman ögretmenler tarafindan ögretildi.

Il Milli Egitim Müdürlügünde AR-GE Proje Koordinatörü Abdulkerim Dag, projelerinin amaci; pansiyonlu okullarda kalan ögrencilerin yaninda olmak için, onlari kendi evlerindeymis gibi hissetmeleri için güzel, eglenceli ve bilim dolu geceler geçirmeleri oldugunu belirtti.

Dag, “Bu projede Diyarbakir Milli Egitim Müdürlügü AR-GE birimi olarak pansiyonlu okullarda kalan ögrencilerin yaninda olmak için, onlari kendi evlerindeymis gibi hissetmeleri için güzel, eglenceli ve bilim dolu geceler geçirmeleri için böyle bir proje düsündük. Bugün Rekabet Kurumu Anadolu Lisesi’nde gençlerle beraber iftar programindan sonra gökyüzü gözlem senligi, zeka oyunu, geleneksel oyunlari, sanal gerçeklik gözlükleriyle projemizi gerçeklestirdik. Ögrenciler, sanal gerçeklik gözlükleriyle sanal dünyayi taniyorlar. Ayni zamanda Diyarbakir ile ilgili bir bilgi yarismasi düzenledik. Bilgi yarismalarinda dereceye giren ilk üç ögrencimize çesitli hediyeler de verdik” dedi.

Rekabet Kurumu Anadolu Lisesi ögrencilerinden Yusuf Emre Ates, pansiyonda kaldiklari için akranlariyla beraber nasil grup çalismasi yapilmasi gerektigini zeka oyunlariyla ögrendiklerini söyledi.



Ates, sunlari kaydetti:

“Il Milli Egitim Müdürlügünün böyle bir proje düzenlenmesi bizim için iyi geldi. Öncelikle üç asamali bir etkinlik olmasi çok iyi. Yeni nesil teknolojiyle ögrenciler burada tanisiyor. Çünkü çogumuz ilçede kaldigi için böyle imkanimiz olmuyor. Pansiyonda kaldigimiz için akranlarimizla beraber nasil çalisilmasi gerektigini oyunlar esliginde ögrendik. Öte yandan uzay bilimini de ögrendik ve izledik. Belki aramizdan bazilarinin uzaya ilgili bugünden itibaren artti. Bu imkanlarin bize sunulmasindan çok memnun kaldik.”

Ögrencilerden Muhammed Emin Çimen ise, Ramazan ayinda ailelerinden uzakken Il Milli Egitim Müdürlügünün kendilerini ihmal etmedigini belirterek, “Öncelikle bizim için çok güzel bir etkinlik oldu. Ramazan ayinda ailemizden uzakken Il Milli Egitim Müdürlügü bizi ihmal etmedi. Güzel asamali etkinlikler geçirdik. Mesela sanal gerçeklik gözlükleriyle bizi teknolojiye karsi bilgilerimizin daha fazla gelismesinde yardimci oldular. Grup halinde yapabilecegimiz etkinliklerle de birbirimize olan iliskilerimiz gelisti” diye konustu.

Kaynak: İHA