Baskan Bozbey'den Yeni Kent Konseyi Formülü

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey, TR Düsünce Kulubü’nün düzenledigi iftar programinda belediye ile halk arasindaki en önemli organ olan Kent Konseyi ile ilgili olusturulacak yeni yapiya dair bilgiler vererek, “Amacimiz Bursa’yi demokrasi sehri yapmak. Sandikta degisimi yaptik. Yönetimsel degisimi de yapacagiz. Kent Konseylerinin yapisini degistirecegiz” dedi.

Baskan Bozbey'den Yeni Kent Konseyi Formülü
31 Mart Mahalli Idareler Genel Seçimleri’nde Bursa Büyüksehir Belediye Baskani seçilen Mustafa Bozbey, TR Düsünce Kulübü’nün düzenledigi iftar programina katildi.

Programda Bozbey’in yani sira TR Düsünce Kulübü Genel Baskani Ercan Yakut ile birlikte kulüp yönetimi ve çok sayida üye yer aldi. Iftar yemeginin ardindan Kulüp Baskani Ercan Yakut’un Kent Konseyi talebi üzerine sivil toplum kuruluslariyla alakali üyelere konusma yapan Baskan Bozbey, Kent Konseylerinin yapisini degistireceklerini belirtti.



"Degisimi yönetimsel anlamda da yapacagiz"

Konsey baskanlarinin asla meclis üyesi ya da belediye baskani olmayacagini vurgulayan Bozbey, “Kent Konseyi belediye ile halk arasindaki en önemli organdir. Karsilikli talebi olusturacak sivil bir yapiyi kurmak zorundayiz. Kent Konseyi yönetimini 17 ilçeden gelecek delegasyon seçecek. Biz bunu Nilüfer’de kurduk. Bursa’da da yapacagiz. Sivil inisiyatifi güçlendirerek demokratik kültürü olusturacak uzlasi yapisiyla ortak düsünceyi ortaya çikaracagiz. Böylelikle Bursa’yi demokrasi kenti yapabiliriz. Baska ülkelere örnek olacak yapiyi olusturdugumuz takdirde hizmet kalitesi de artacaktir. Ilk degisimi sandik da yaptik ikinci degisimi de yönetimsel anlamda da yapacagiz” dedi.



“Mazbatadan sonra 100 agaç sözü”

Konusmalarin ardindan misafirperverliklerinden dolayi TR Düsünce Kulübü Baskani Yakut’a tesekkürlerini sunan Bozbey, kulüp yönetimi tarafindan kendi adina hatira ormaninda dikilen fidan plaketinin yani sira üyelik plaketini de alirken, “Biz de mazbatamizi aldiktan sonra 100 agaç dikecegiz” dedi.

Kaynak: İHA