Yaz Aylarinin Gelmesiyle Bacak Estetigine Ilgi Artti

Gaziantep’te özel bir hastanede görev yapan Kalp ve Damar Cerrahisi Uzman Dr. Hayati Deniz, yaz aylarinin gelmesiyle bacak estetigine ilginin arttigini söyledi.

Yaz Aylarinin Gelmesiyle Bacak Estetigine Ilgi Artti
Bacak estetigi, günümüzde özellikle kadinlar arasinda büyük bir ilgi görmektedir. Yaz aylarinin gelmesiyle etek giymek isteyen kadinlar için seffaf çoraptan kurtulma istegi oldukça yayginlasti. Bu alanda yapilan estetik islemler ile ilgili bilgi veren Dr. Deniz, “Bacaklarin görünümünü iyilestirmeyi amaçlar. Özellikle bacak egrilikleri, sarkmalar ve selülit gibi görüntü bozukluklarina yönelik nd yag lazer ve ip yag lazer uygulamalari, bacaklari ilk günkü gibi taze ve canli hale getirebilir” dedi.

“Bu islem çok kolay bir sekilde yapilabiliyor”

Bacak estetigiyle ilgili bilgi veren Kalp ve Damar Cerrahisi Uzman Dr. Hayati Deniz, “Bacak bildigimiz üzere motor fonksiyonlari yani yürüme hareket fonksiyonu olan bir organdir. Bacak ayni zamanda dis görüntüsü olan çok önemli bir organimiz. Özellikle kadinlarin çok önemsedigi bacak estetigi günümüzde çok arastirilmakta. Bu konuyla ilgili bacak egrilikleri, bir takim sarkmalar bunlara yönelik germe islemleri ve dolgu islemleri çok yapilmaktadir. Ancak bacak üzerindeki kilcal damarlarin ya da selulitlerin görüntü bozuklugu genellikle çok kolay yok edilmemektedir. Bunlarla ilgili en gelismis nd yag lazer ve ip yag lazer uygulamalariyla bacaklariniz ilk gün ki gibi yani yeni dogmus gibi olur. Bu islem çok kolay bir sekilde yapilabiliyor” ifadelerini kullandi.

“Bacak estetigine çok yogun ilgi var”

Bacak estetigine yogun ilgi oldugunu söyleyen Dr. Deniz, “Bacak estetigine çok yogun ilgi var. Malum yaz aylarindayiz ve kadinlar etek giyinmek istiyor. En büyük sorunlardan bir tanesi seffaf çoraptan kurtulma istegidir. Bu alan çok yeni bir alan. Kalp damar cerrahlarimizin birçogu kalp ameliyatlari, diger damar açma ameliyatlari çok yogunlastigimizdan varislere çok fazla yönelemiyoruz. Bu estetikte kalp ameliyati kadar önemlidir. Bacak estetigi çok önemlidir. Çünkü tüm düsüncemiz ve beynimiz o ciltteki görünen bir damar oluyor. Bunlardan saniyeler içerisinde kurtulmak mümkün. Ignesiz, acisiz bir islem. Çorap giymedigimiz için bacaklarimiz daha rahat nefes aliyor. Özgüvenli yürüyebiliyoruz. Cildimiz daha canli bir görüntü olusturuyor. Biz islem öncesinde sorun ne onu buluyoruz. O sorunu da tedavi ediyoruz” seklinde konustu.

“3 gün içerisinde günese rahatça çikilabilir”

Islem sürecinin oldukça kisa oldugunu belirten Dr. Deniz, “Islem bittikten sonra 3 gün içerisinde günese rahatça çikilabilir. Burada önemli olan hastanin ten rengidir. Hastanin ten rengine göre cihazlar ayarlaniyor. Daha sonrasinda ise tüm tedaviler yapiliyor. Hasta seçimi yapilmiyor. Vücutta rahatsiz olunan tüm lekeleri yapma olanagimizda mümkündür” diye konustu.

Kaynak: İHA