Sinop'ta Bir Garip Olay Açiklamasi Tarimsal Sulama Borulari Kayboldu

Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan’in, geçen günlerde Sinop Mertoglu köyü halk bulusmasinda vatandaslar tarafindan gündeme getirilen tarimsal sulama borularinin kaybolmasi merak konusu oldu.

Sinop'ta Bir Garip Olay Açiklamasi Tarimsal Sulama Borulari Kayboldu
Sinop’un Merkez ilçesine bagli Çobanlar köyü Muhsinli Göleti’nden, Merkez Kiliçli köyü ovasina giden tarimsal sulama borulari ortadan kaldirildi. Yaklasik 200 metrelik metal sulama borularinin kim ve kimler tarafindan hangi amaçli alindigi merak konusu oldu.

Konu ile ilgili konusan Sinop Mertoglu köyü Muhtari Mustafa Ünal, “Sinop Karasu Ovasi’na tarimsal sulama amaçli gelen su kanallarinin tamami tahrip oldu. Iddialara göre geçen sene selden dolayi etkilenen köprünün üzerinden geçen su borulari taskina sebebiyet verdigi gerekçesiyle borularin söküldügü ve dolayisiyla göletten Sinop Kiliçli köyüne geçen su borularinin ortadan kaldirildigi ve borularin nerede oldugu bilinmiyor. Gölet yillar önce yapilmis. Su haznesi çeltik suyunu sulamaya yetmiyor. Göletten gelen beton kanallar tahrip olmus. Su geçmiyor. Bu konuyla ilgili daha önce yetkililere dilekçe vermistim. Yetkililerden tekrar bu konunun incelenmesini ve tekrar bu göletin Karasu Ovasi’ni sulamasina yardimci olmasini istiyoruz. Son zamanlarda suyun öneminin daha çok oldugu biliniyor. Böyle bir imkanimiz varken biz bu göleti kullanmak istiyoruz” dedi.



Sinop Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Yahya Çinkil, konuyla ilgili inceleme baslattiklarini söyledi.

Kaynak: İHA