Büyüksehir'den 7 Bin Ögrenciye Ulasim Karti

Kayseri Büyüksehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi ilkokul, ortaokul ve lise ögrencilerinin ulasim ücretlerini karsilama amaciyla baslattigi uygulamada 7 bin ögrenciye ulasim karti yardimi yapti.

Büyüksehir'den 7 Bin Ögrenciye Ulasim Karti
Kayseri Büyüksehir Belediyesi tarafindan 2 yildir süren uygulama kapsaminda, Melikgazi, Kocasinan, Talas, Hacilar ve Incesu ilçelerinde ikamet eden ihtiyaç sahibi ve dar gelirli ögrencilere otobüs ve tramvayda kullanilmak üzere aylik 150 binis yüklenen ulasim karti veriliyor.

Ilkokul, ortaokul ve lisede ögrenim gören ihtiyaç sahibi ögrencilerin ulasim ve kirtasiye giderlerinin Büyüksehir Belediyesi tarafindan karsilandigini söyleyen Baskan Büyükkiliç, yaptigi açiklamada, “Gelecegimiz olan gençlerimiz için egitim de saglik da spor da bizim olmazsa olmazimiz niteliginde ve bu konuda emegimizi hiçbir zaman esirgemiyoruz” dedi.

Ögrencilere seslenen Büyükkiliç, “Siz gençlerimizin, ülkemize, bayragimiza, dinimize, vatanimiza, milletimize bagli ve bu degerleri her zaman el üstünde tutacak bir gençlik olacagina yürekten inaniyoruz. Donanimli, kendini gelistirmis, milli-manevi degerler ile kusanmis bireyler olun. Sizler çaliskanliginizla, azminizle ilerleyin bizler daima yaninizda yer alacak, sonuna kadar destekçiniz olacagiz” diye konustu.

Suana kadar 7 bin ögrenciye ulasim karti yardimi yapilirken, Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in elinden ‘genç dostu’ ödülü alan bir Büyüksehir olarak gençlerin ve ögrencilerin daima yaninda yer almaya devam edeceklerini söyledi.

Kaynak: İHA