Baskan Çolakbayrakdar Açiklamasi 'Türkiye'de Ilk Olan Sistemle Geri Dönüsüme Katki Sagliyoruz'

Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar; 2020 yilinda hizmete sunulan ve Türkiye’de ilk olan ikili toplama sistemli araci ile bu zamana kadar 3 Milyon 200 bin kilo ambalaj atigi kaynagindan ayristirilmis olarak toplayarak, geri dönüsüme büyük katki sagladiklarini ifade etti.

Baskan Çolakbayrakdar Açiklamasi 'Türkiye'de Ilk Olan Sistemle Geri Dönüsüme Katki Sagliyoruz'
Sifir Atik Projesi’ne yaptigi yatirimlarla dikkat çeken Baskan Çolakbayrakdar, Türkiye’de ilk defa Kayserililere hizmet veren araç ile hem çevreye hem de ekonomiye büyük katki sagladiklarini vurguladi. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan’in himayelerinde, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi tarafindan yürütülen ‘Sifir Atik Projesi’ çerçevesinde örnek olan çalismalar yaptiklarinin altini çizen Baskan Çolakbayrakdar, “Hatirlanacagi üzere 2020 yilinin Mayis ayinda Türkiye’de ilk defa hizmete sundugumuz ikili toplama araci ile kaynagindan ayristirilmis ambalaj atiklari ile evsel atiklari ayni anda toplayarak, geri dönüsüme büyük katki sagliyoruz. Türkiye’de ilk defa; Kayseri ve Kocasinan’in yollarinda hemsehrilerimize hizmet veren araç, kaynagindan ayrilmis olan geri dönüsüm atiklarinin ayri ayri toplanabilmesine olanak saglamaktadir. Birden fazla haznesiyle ürünler ayristirilmis vaziyette toplanmaktadir. Bu araçta farkli olarak pil atiklari ve atik yaglarini kaynagindan ayristirilmis olarak topluyoruz ve çevrenin korunmasina katki sagliyoruz. Ayrica geçen yil, yine Kayseri’de ilk olan geri dönüsüm aracini bünyemize kattik. Bu yeni araçla Kocasinan sakinlerimizin evlerinde toplanan ambalaj atiklari ile isyerlerinde toplanan ambalaj atiklari ayristirilmis sekilde topluyoruz. Bu aracin diger araçlardan farkli özellikleri var. Özellikle malzemeleri ayristirabilen ve üzerinde tarti sistemi olan bu araç, Kayseri’de ilk defa Kocasinan sokaklarinda hizmet vermeye basladi.

Sifir Atik Projesi kapsaminda kaynagindan ambalaj atiklarinin ayristirilmis olarak toplanmasi ve bu sekilde çevreyi koruyarak ekonomiye daha fazla katki saglanmasi son derece önemli ve degerlidir" ifadelerine yer verdi. Baskan Çolakbayrakdar, geri dönüsümle hem ülke ekonomisine büyük kazanç sagladiklarini hem de gelecek nesillere daha yasanabilir bir çevre hazirladiklarini sözlerine ekledi.

Öte yandan Sifir Atik Projesi çerçevesinde geri dönüsüme büyük katki saglayan son teknolojik donanima sahip araç, ikili toplama sistemi ve fonksiyonel özellikleriyle dikkat çekiyor. Özellikle kaynagindan ayristirilmis olan evsel yag atiklari, pil atiklari, ambalaj ve evsel atiklar olmak üzere geri dönüsüm atiklarinin ayri ayri donatilariyla toplama imkani sunan araç ile dönüstürülebilir atiklarin geri kazanimi, dogal kaynaklarin korunmasi ve gelecek nesillere aktarilmasi hedefleniyor. ‘Güzel bir gelecek geri dönüsümle gelecek’ mesajiyla ve farkli tasarimiyla göz dolduran araç, zamandan ve maliyetten de tasarruf sagliyor.
Kaynak: İHA