World Central Kitchen, Gazze'deki Yardim Faaliyetlerine Yarin Yeniden Baslayacak

Israil saldirisinda 7 personelini kaybeden ve faaliyetlerini askiya alan uluslararasi yardim kurulusu World Central Kitchen (WCK), Gazze Seridi’ndeki yardim faaliyetlerine yarin yeniden baslayacagini duyurdu.

Israil’in 1 Nisan’da Gazze Seridi’ne düzenledigi saldirida 7 personelini kaybeden uluslararasi yardim kurulusu World Central Kitchen (WCK), askiya aldigi yardim faaliyetlerini yarin yeniden baslatma karari aldi.

“Gida evrensel bir haktir”

WCK Icra Kurulu Baskani Erin Gore yaptigi açiklamada, "Operasyonumuza ayni enerjiyle ve mümkün oldugunca çok insani doyurmaya odaklanarak yeniden basliyoruz. Bugüne kadar 43 milyondan fazla ögün dagittik ve milyonlarca ögünü daha dagitmak için sabirsizlaniyoruz. Gida evrensel bir haktir ve Filistin’deki çalismalarimiz 14 yillik organizasyon tarihimizdeki en hayat kurtarici görev oldu. Gazze’nin kuzeyi de dahil olmak üzere Gazze’ye kara, hava ya da deniz yoluyla mümkün oldugunca çok gida ulastirmaya devam edecegiz” dedi.

Saldiri sonrasi bir karar vermek zorunda birakildiklarini ifade eden Gore, “Gelmis geçmis en kötü açlik krizlerinden birinde tüm uluslararasi STK yardimlarinin yüzde 62’sini olusturan operasyonumuzu sona erdirerek yardimlari tamamen durdurmak ya da yardim çalisanlarinin ve sivillerin korkutuldugunu ve öldürüldügünü bilerek yardim dagitmaya devam etmek. Nihayetinde, en zor zamanlarda insanlara yiyecek saglamak için ortaya çikma misyonumuzu sürdürerek yardim dagitmaya devam etmemiz gerektigine karar verdik” dedi.



WCK, Gazze’de üçüncü mutfagini açacak

WCK’ya bagli Filistinli bir ekip, Gazze’nin kuzey kesimi de dahil olmak üzere gida dagitimi yapacak. WCK’ye göre Refah Sinir Kapisi’ndan bölgeye girmeye hazir 276 yardim tiri var ve Ürdün’den de yardim tirlari gönderilecek. WCK, ayrica Gazze’nin kiyisindaki Mawasi bölgesinde üçüncü mutfagi açacagini duyurarak, bu mutfagin 1 Nisan’daki Israil saldirisinda öldürülen Polonyali yardim görevlisi Damian Sobol’un anisina "Damian’in Mutfagi" olarak adlandirilacagini belirtti.

Kaynak: İHA