Nigde'de Halk Oyunlari Çocuk Senligi Düzenlendi

Nigde Gençlik Merkezleri ile Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan düzenlenen 1. Halk Oyunlari Çocuk Senligi renkli görüntülere sahne oldu.

Nigde'de Halk Oyunlari Çocuk Senligi Düzenlendi
Kortej yürüyüsü ile baslayan 1. Halk Oyunlari Çocuk Senligi, Kültür Merkezi’nde düzenlenen programla devam etti. Programda ögrencilerden olusan 250 kisilik dansçi kadrosu, Halk Oyunlari Ögretmeni Çaglar Demirci’nin hazirladigi halk oyunlari gösterisini sundu.

Senlikte bir konusma yapan Sehit Ramazan Konus Gençlik Merkezi Müdürü Hüseyin Ceylan, "Hepimizin arzusu dünyada bütün çocuklarin mutlu, neseli ve esit ve en güzel imkanlara kavusmasi, baris içinde yasamasi ve ailelerine, ülkelerine faydali bir birey olarak yetismeleridir. Çocuklarimizin mutlulugu için bizler ne yapsak az. Gençlik merkezleri olarak tüm enerjimizi ve imkanlarimizi gelecegimiz olan çocuklarimiza vermekteyiz. Derslerinin disinda resimden edebiyata, spordan dansa ne olursa olsun kendilerini mutlu hissedecekleri bir alana yönelmeleridir’’ diye konustu.

Konusmanin ardindan ögrencilerin sahneledigi Izmir’in zeybek, İçel’in Silifke, Kars’in Kafkas, Burdur’un Teke ve Artvin gibi farkli yörelerin halk oyunlari ve darbuka ritim gösterisi izleyicilerden büyük begeni aldi.
Kaynak: İHA