Baskan Altay Açiklamasi 'Mevcut Agaçlara Göre Sekillendirerek Türkiye'nin En Ikonik Kütüphanesini Gençler Için Yapiyoruz'

Konya Büyüksehir Belediyesi tarafindan sehre kazandirilacak Sehir Kütüphanesi insaatinda çalismalar hiz kesmeden devam ediyor.

Baskan Altay Açiklamasi 'Mevcut Agaçlara Göre Sekillendirerek Türkiye'nin En Ikonik Kütüphanesini Gençler Için Yapiyoruz'
Sehir Kütüphanesi insaatinda incelemelerde bulunan Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, kütüphanenin Darülmülk Projesi kapsaminda yer alan 20 farkli projeden biri oldugunu hatirlatti. Baskan Altay, “Konyalilarin hafizasinda Büyüksehir Belediye binasi olarak bilinen alandaki binamizi maalesef deprem yeterliligi olmadigindan dolayi yikmistik. Konya Büyüksehir Belediyesi olarak ticari olarak degerlendirdigimizde milyarlarca lira edecek bir arsayi, kütüphane yaparak gençlerimize armagan etmeye karar verdik” dedi.



“Mevcut agaçlarin formuna göre bir kütüphane binasi sekillendirdik"

Baskan Altay, sehre Türkiye’nin en güzel kütüphane binalarindan birini kazandirmanin mutlulugunu yasadiklarini ifade ederek, “Türkiye’nin en ikonik kütüphane binalarindan birisini yapiyoruz. Içerisinde ders çalisma alanlarinin, etüt merkezlerinin, dijital kütüphanenin ve büyük kütüphane yapisinin oldugu bir yapi olusacak. Bu bina ile ilgili önemli konulardan birisi de mevcut agaçlara hiç dokunmadan, mevcut agaçlarin formuna göre bir kütüphane binasi sekillendirdik. Ayrica Birlesmis Milletler ile birlikte yürüttügümüz, dünyada 4 pilot ilden birisi olan Konya’mizda Sifir Karbon binalarin ilk örnegini burada insa etmis olacagiz. Yogun bir sekilde gayret ediyoruz. Insallah tamamlandiginda gençlerimizin sürekli vakit geçirebilecekleri, ders çalisacaklari, kitapla hemhal olacaklari bir kültür merkezi insa etmis olacagiz” seklinde konustu.



“Kütüphane içinde belediye hizmet alani da olacak”

Sehir Kütüphanesi içinde, mevcut alanda bir belediye aliskanligi olmasindan dolayi vatandaslarin geldiklerinde belediye hizmetlerini görebilecekleri, KOSKI veznesinden Açik Kapi’ya kadar bir belediye hizmet alani da olusturacaklarini kaydeden Baskan Altay, “Böylece buranin eskiden Büyüksehir Belediyesi oldugu ile ilgili de bir alginin devam etmesini arzu ediyoruz. Sehrimize hayirli olmasini temenni ediyorum. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Insallah bir an önce tamamlanarak hem gençlerimize hem sehrimizin kültürüne kazandirmayi arzu ediyoruz. Hayirli, ugurlu olsun” diye konustu.

Kaynak: İHA