Yildiz Holding'in Hedefi Degisimi Sorumlu Liderlikle Yöneterek Is Dünyasina Öncülük Etmek

Yildiz Holding Yönetim Kurulu Baskan Vekili ve CEO’su Mehmet Tütüncü ve Yildiz Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Dönüsüm ve Teknoloji Lideri Yahya Ülker, Uludag Ekonomi Zirvesi’nde konustu. Tütüncü, "Degisimden etkilenen degil, degisimi yöneten bir sirket olarak is dünyasina öncülük etmeyi amaçliyoruz” ifadelerini kullanirken Ülker ise, “Sorumlu is modellerine yatirim yaparak sadece bugün için degil gelecekte de anlamli olacak çalisma modelleri gelistiriyoruz” dedi.

Yildiz Holding'in Hedefi Degisimi Sorumlu Liderlikle Yöneterek Is Dünyasina Öncülük Etmek
Yildiz Holding Yönetim Kurulu Baskan Vekili ve CEO’su Mehmet Tütüncü ve Yildiz Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Dönüsüm ve Teknoloji Lideri Yahya Ülker, Capital ve Ekonomist dergileri tarafindan bu yil “Sorumlu ve Duyarli Liderlik” ana temasiyla Uludag Ekonomi Zirvesi’nde konustu.

Ekonomi Zirvesi’nin ikinci günü gerçeklesen “Liderlerin Gelecek Vizyonu: Yarinin Sirketi için Yenilikçi Yaklasimlar, Yatirimlar ve Hedefler” baslikli panelde konusan Mehmet Tütüncü, Yildiz Holding’in 80 yilinin arkasindaki sürdürülebilir basari stratejisini katilimcilarla paylasti. Degisimin sürekli ve mutlak oldugu günümüzde, belirsizligi yönetmenin sirketler için en kritik yetkinliklerden biri olarak belirten Tütüncü, "Belirsizligi genellikle olumsuz bir durum olarak görüyoruz. Diger yandan belirsizlik, riskler kadar firsatlari da içinde barindiriyor. Burada önemli olan bakis açimizi, düsünce sistemimizi degistirerek yalnizca risklere odaklanmak yerine firsatlari da görebilmek. Ben bu dönemi yönetirken ‘temkinli iyimserlik’ ile hareket etmemiz gerektigine inaniyorum. Bir yandan hizli degisen sartlarda, stratejinin de dinamik olmasi lazim. Bir baska deyisle akiskan stratejiler üretmeliyiz. Gida ve perakende gibi iki önemli sektörde faaliyet gösteren bir Holding olarak, ekosistemdeki dönüstürücü rolümüzün bilinciyle; tüm paydaslarimizin güven ortaminda hareket ettigi, inovasyona ve verimlilige katki saglayan bir kurum kültürüyle sürdürülebilir basariyi hedefliyoruz. Degisimden etkilenen degil, degisimi yöneten bir sirket olarak is dünyasina öncülük etmeyi amaçliyoruz. Gelecek, varilan bir nokta degil, gelecek bir süreç. Dolayisiyla gelecegi insa edebilmek için degisimi kucaklamamiz lazim. Bunu da ekosistemdeki sorumlulugumuzun bilinciyle paydaslarimizla birlikte gerçeklestirmemiz gerekiyor. Biz 80 yildir oldugu gibi, tüm paydaslarimiz için, onlarla birlikte deger üretmeye, ‘Mutlu Et Mutlu Ol’ felsefemiz isiginda toplumsal faydayi artirmayi sürdürürken, yeni cografyalara yapacagimiz yatirimlarla da pozitif etkimizi büyütmeye devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

Ayni gün “Girisimcilik: Yeni Isler, Trendler ve Teknolojiler” panelinde konusan Yildiz Holding Dönüsüm ve Teknoloji Lideri Yahya Ülker ise, Yildiz Holding’in gida ve perakende sektörlerinin gelecegini dönüstürmedeki etkisinin altini çizerek, "Ana is kollarimiz olan gida ve perakende sektörlerinin gelecegini insa ederken, ekosistemde deger olusturma sorumlulugumuzu ön planda tutuyoruz. Pozitif etki yapan ve sürdürülebilir bir gelecege ilham veren yenilikçi fikirleri destekliyor, paydaslarimizla birlikte ekosistemi dönüstürmeyi önceliklendiriyoruz. Sorumlu is modellerine yatirim yaparak sadece bugün için degil gelecekte de anlamli olacak çalisma modelleri gelistiriyoruz. Sürdürülebilir bir gelecek için inovasyona daha fazla kaynak ayirarak, amaç odakli ürün ve is modelleri tasarliyoruz. 2030 yilina kadar sürdürülebilirlik odakli inovasyon yatirimlarimizi iki katina çikarmayi hedefliyoruz. Diger taraftan ‘deger olusturma hedefi’ dogrultusunda, kadin girisimciligini güçlendirme konusunda önemli adimlar atmaya devam ediyoruz. Yildiz Ventures’in kurulusundan bu yana dünya genelinde 85’ten fazla kadin girisimciye 5 milyon dolari asan finansal destek saglayarak, Girisim Sermayesi Fonlari araciligiyla önemli katki sunuyoruz” dedi.

Kaynak: İHA