Muratpasa Belediyesi, Çocuklari Dogayla Tanistirdi

Antalya’da Muratpasa Belediyesi, çocuklar için Zeytinpark’ta ‘Doga Temelli Gelisim Atölyesi’ düzenledi. Çocuklar, agaçlarin gölgesinde egitici oyunlar oynadi, ellerinde sepetleriyle dogayi kesfe çikti.

Muratpasa Belediyesi, Çocuklari Dogayla Tanistirdi
Muratpasa Belediyesi, Antalya Orman Okulu ve Terapi Gelisim Enstitüsü ile çocuklari, tabletleri, cep telefonlarini bir kenara biraktirip dogayla tanistiran Doga Temelli Gelisim Atölyesi düzenledi.

Klinik Psikolog ve ayni zamanda Antalya Orman Okulu ve Terapi Gelisim Enstitüsü kurucusu Selin Aktürk ve ekibi öncülügünde düzenlenen atölyede küçükler Zeytinpark’ta yemyesil agaçlarin gölgesinde egitici oyunlar oynadi ve ellerinde sepetleriyle dogayi kesfe çikti.

Yeni neslin genel olarak dört duvar arasinda gelisimlerini tamamladiklarini ifade eden Selin Aktürk düzenlenen atölye çalismasi hakkinda sunlari söyledi:

“Çocuklarin dogadan aslinda olmalari gereken yerden uzaklarda olduklarini düsündük. Bu sebeple Muratpasa Belediyesi’yle bir is birligine girdik. Çocuklarla yaptigimiz etkinlikler incemotor ve kabamotor becerilerini gelistirmek, risk alma, risk analizi yapma, duygulari hissetme, dogayi tanima, yoga, meditasyon içeriyor. Ve bunlari gelisim psikologu, psikolojik danismanlar, klinik psikologlar ve okul öncesi ögretmenleriyle birlikte yürütüyoruz. Umuyorum ki bu bir adim olur ve daha da yayilarak daha çok çocuga ulasabiliriz.”
Kaynak: İHA