Israil'de Polisten Esir Yakinlarina Sert Müdahale

Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilarinin basladigi 7 Ekim’den bu yana devam eden esir protestolarinda bugün polis, Netanyahu hükümetini istifaya çagiran göstericilere sert müdahalede bulundu.

Israil Gazze Seridi’ne yönelik saldirilarini sürdürüyor. Bölgede esir tutulan Israillilerin aileleri ve onlara destek ermek isteyen binlerce kisi basta baskent Tel Aviv olmak üzere birçok sehirde protesto gösterileri düzenliyor. Bugün baskentte bir araya gelen Israilliler Basbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine tepki gösterdi. Ayalon Otoyolunu kapatan göstericiler, esirlerin evlerine dönmelerini talep ederken, yürüttügü politika nedeniyle Netanyahu’yu istifaya davet etti. Begin Caddesi’nde ise polis göstericilerle çatisti. Israil polisi gösterinin yasadisi oldugunu belirtirken, göstericilere Kaplan Sokagi’na dönmeleri çagrisinda bulundu.

Gösteride konusan esir yakini, "Netanyahu ve Smotrich Gazze’de öldürülenlerin ve esirlerin cesetlerinin üzerine villalar insa etmeyi planliyor. Matan’imin üzerine villa insa etmek istiyorlar ama bu olmayacak" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA