Almanya'da Polisten Filistin Destekçilerine Sert Müdahale

Almanya’nin baskenti Münih’te bir araya gelen binlerce Filistin destekçisi polisin sert müdahalesiyle karsilasti. Alman polisi, bazi göstericileri yere yatirarak ters kelepçe takti.

Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilari araliksiz devam ederken, Almanya’da her hafta sonu oldugu gibi bugün de Filistin’e destek yürüyüsü düzenlendi.

Birlesik Filistin Milli Komitesi’nin baskent Berlin’deki Hermannplatz Meydani’nda düzenledigi yürüyüs Filistin milli marsinin okunmasiyla basladi.

Yapilan konusmalarin ardindan Mehringdamm Caddesi‘ne dogru yürüyüse geçen yaklasik bin Filistin destekçisi, "Filistine Özgürlük", "Almanya finanse ediyor, Israil bombaliyor" gibi sloganlar atarken, "Soykirimi durdurun", "Hitler ölmedi" yazan pankartlar tasidi. Gösteriye destek veren Yahudi bir çiftin ise "Yahudiler soykirima karsi" yazan bir pankart tasidigi görüldü.



"Almanya, Israil’e silah satisini durdurmali"

Baskentteki gösteride eylemciler, Israil’in Filistin’deki saldirilarinin sona erdirilmesini ve Almanya’nin Israil’e silah sevkiyatini durdurmasini istedi. Daha çok Israil’in saldirganligina göz yuman siyasetin ve siyasetçilerin hedef alindigi konusmalarda, "Alman ve Avrupa kamuoyundan gerçegi oldugu gibi görmelerini, Filistin halkinin 76 senedir, Israil isgali ve saldirganligi altinda zulüm gördügünü kabul etmelerini istiyoruz. Yapilan saldirilarin ve insanlarin katledilmesinin bir an önce önüne geçilmesi gerekiyor. Filistinlilerin kendi kararlarini kendilerinin verebilmesini, bagimsiz bir Filistin devletinin kurulmasina izin verilmesini istiyoruz" ifadelerine yer verildi.



Berlin polisinden sert müdahale

Sakin baslayan ve sakin biten yürüyüsün ardindan Alman polisi bazi göstericileri zor kullanarak gözaltina aldi. Bir bankanin içerisine giren göstericiler, polisin sert müdahalesiyle karsilasti. Polisin orantisiz güç kullanarak bazi göstericileri yere yatirdigi ve ters kelepçe taktigi görüldü.

Polisler, ters kelepçeli bir göstericiyi de saçindan çekerek araca bindirdi. Sert müdahale nedeniyle yaralanan bazi göstericiler için ise ambulans çagirildi.
Kaynak: İHA