Trump'a Yönelik 'Sus Payi' Davasinda Eski Dergi Yöneticisi Pecker Tanik Olarak Dinlendi

Eski ABD Baskani Donald Trump’a yönelik “sus payi” davasinda tanik olarak ifade veren National Enquirer dergisinin eski yöneticisi David Pecker, eski Playboy modeli Karen McDougal’in Trump ile ilgili iddialari içeren hikayesine 150 bin dolar ödediklerini ancak bunun için Trump’tan ödeme almadiklarini söyledi.

Eski ABD Baskani Donald Trump, iliski yasadigi yetiskin film oyuncusu Stormy Daniels’e 2016 baskanlik seçimleri sirasinda "sus payi" ödeme suçlamasiyla yargilandigi dava kapsaminda New York’taki Manhattan Ceza Mahkemesi’nde bir kez daha hakim karsisina çikti. Durusmaya 2016 seçimleri öncesinde National Enquirer adli derginin yöneticisi olan David Pecker’in çapraz sorgusuyla devam edildi. Trump’in savunma ekibinin sorusu üzerine National Enquirer’in bagli bulundugu sirket olan American Media Inc.’de (AMI) hisse sahibi oldugunu dogrulayan Pecker, “AMI’nin is modelinin bir parçasi da hikaye satin almakti, dogru mu?” seklindeki soruya “Evet, öyleydi” yanitini verdi.

Satin alinan bazi haber hikayelerinin nüfuz sahibi kisilerin hayatini olumsuz etkileyebilecegi gerekçesiyle kasitli olarak yayinlamadigini belirten Pecker, “AMI’nin bir haberi bir ünlüye karsi koz olarak kullanmak için satin aldigi durumlar da olup olmadigi” sorusuna karsilik “Bu dogru” dedi.

Trump beni aradi

Önceki durusmalarda derginin Trump’in o dönemki seçim kampanyasina zarar verebilecek hikayeleri satin alip yayinlamadigini söyleyen Pecker, Trump’in baskan adayi olduktan sonra kendisini arayarak Playboy dergisi modeli Karen McDougal’in “iliski” iddialarinin kampanyasina zarar vereceginden endise ettigini söyledigini ifade etti.

2006-2007 yillari arasinda Trump ile iliski yasadigini öne süren McDougal’in hikayesi için Trump’a “Bence hikayeyi satin almali ve piyasadan kaldirmalisin” dedigini aktaran Pecker, olasi bir ödemenin seçim yasalarini ihlal edip etmeyecegi konusunda ise endiselendigini itiraf etti. Derginin McDougal’in hikayesine 150 bin dolar ödedigini ancak bunun için Trump’tan ödeme almadigini belirten Pecker, dogru olduguna inanmalarina ragmen hikayeyi Trump’a ve seçim kampanyasina zarar vermemek için yayinlamadiklarini söyledi.



Trump: “Bunlarin yasanmamasi gerekirdi”

Trump durusmanin sona ermesinin ardindan yaptigi açiklamada mahkeme salonunda yasananlarin "nefes kesici" oldugunu söyledi.

Yargi sürecine dair elestirilerini yineleyen Trump, "Gözlerinizi açin, bunun ülkemizin basina gelmeye devam etmesine izin veremeyiz" ifadelerini kullandi. Trump, davaya atifla “Bunlarin hiç yasanmamasi gerekirdi” dedi

4 yila kadar hapis cezasi alabilir

Eski ABD Baskani Donald Trump’in iliski yasadigi müstehcen film oyuncusu Stormy Daniels’e 2016 baskanlik seçimleri öncesinde “sus payi” ödemek ve ödemeyi örtbas etmek için resmi kayitlarda tahrifat yapmakla suçlandigi dava geçen hafta baslamisti. Kamuoyunda “sus payi” davasi olarak da bilinen davanin önceki durusmalarinda Trump’in reddi hakim talebi reddedilirken, Savci Joshua Steinglass Trump’in daha önce konulan konusma yasagini ihlal ettigi gerekçesiyle para cezasina çarptirilmasini talep etmisti. Ayrica 12 kisilik mahkeme jürisinin seçimi tamamlanmisti. Son olarak taniklarin dinlenmesine baslanmisti. Kamuoyunun yakindan takip ettigi dava, Trump’in ABD tarihinde bir ceza davasinda yargilanan ilk eski ABD Baskani olmasi nedeniyle önem tasiyor. Trump’in dava sonunda 4 yila kadar hapis cezasi alabilecegi belirtiliyor.
Kaynak: İHA