Tanzanya'daki Sel Felaketinde Ölü Sayisi 155'E Yükseldi

Dogu Afrika ülkesi Tanzanya’da siddetli yagislarin yol açtigi sel felaketinde can kaybi 155’e, komsu Kenya’da ise 45’e yükseldi.

Tanzanya'daki Sel Felaketinde Ölü Sayisi 155'E Yükseldi
Tanzanya’da haftalardir süren siddetli yagislarin yol açtigi sel ve heyelanlarda bilanço agirlasiyor. Tanzanya Basbakani Kassim Majaliwa parlamentoda yaptigi konusmada, El Nino hava olayinin etkisini sürdürdügünü, yogun saganak yagislarin devam ettigini ifade etti.

Basbakan Majaliwa, sel ve heyelanlarda su ana kadar 155 kisinin hayatini kaybettigini, 236 kisinin de yaralandigini belirtti.

Yollarda, köprülerde ve demiryollarinda hasar meydana geldigini söyleyen Majaliwa, yagislardan 200 binden fazla kisinin ve 51 bin evin etkilendigini bildirdi. Majaliwa alçak bölgelerde yasayanlari daha yüksek yerlere geçme konusunda uyardi, bölge yetkililerine ise evleri sular altinda kalanlara gida ulastirmalari konusunda çagrida bulundu.

Kenya’da can kaybi 45’e yükseldi

Komsu Kenya’da da yagis etkisini sürdürüyor. Kenya Kizil Haçi, Mart ayindan bu yana sel nedeniyle en az 45 kisinin hayatini kaybettigini aktardi.

Baskent Nairobi ve diger büyük kentlerin büyük bir bölümü sular altinda kalirken, binlerce kisi evlerini terk etti. Ülke genelinde devam eden sel nedeniyle can kaybinin artmasinin beklendigi ifade edildi. Önümüzdeki günlerde daha siddetli yagislarin beklendigi konusunda uyarida bulunuldu.

Uganda’da 2 ölü

Diger bir Dogu Afrika ülkesi Uganda’da ise firtinanin yol açtigi siddetli yagis nedeniyle 2 kisi öldü. Yüzlerce kisi sel nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldi.
Kaynak: İHA