Bir Gün Önce Sampiyonada Basari Elde Etmisti, Agaca Acili Halde Bulundu

23-25 Nisan tarihleri arasinda Türkiye Üniversite Sporlari Federasyonu tarafindan Eskisehir’de düzenlenen bilek güresi turnuvasinda kendi kategorisinde birinci olan 25 yasindaki milli sporcu, Sakarya’nin Erenler ilçesinde Sakarya Nehri kenarinda agaca asili halde bulundu. Hastaneye kaldirilan genç, yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamadi.

23-25 Nisan tarihleri arasinda Eskisehir’de Türkiye Üniversite Sporlari Federasyonu faaliyet takviminde yer alan Türkiye Bilek Güresi Sampiyonasi’na SUBÜ sporcusu olarak katilan ve 80 kilogram sag kol kategorisinde 1’inci, 80 kilogram sol kol kategorisinde ise 3’üncü olan 25 yasindaki Ferhat Satar, Sakarya Nehri kenarindaki bir agaçta asili halde bulundu. Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye saglik ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen saglik ekipleri, yaptiklari ilk müdahale sonrasinda Satar’i hastaneye sevk etti. Burada tedavi altina alinan genç, yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamayarak hayatini kaybetti. Polis ekipleri konuya iliskin inceleme baslatti.

Öte yandan, Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) tarafindan da Ferhat Satar’in ölümüne iliskni bassagligi mesaji yayinlandi. Üniversitenin sosyal medya hesabi üzerinden yapilan paylasimda, “Ögrencimiz ve bilek güresi bransinda birçok sampiyonlugu bulunan milli sporcumuz Ferhat Satar’i kaybettik. Mekani cennet olsun” ifadeleri yer aldi.
Kaynak: İHA