ZBEÜ Hemsirelik Bölümü Ögrencileri Üniformalarini Giydi

ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer, Hemsirelik Bölümü birinci sinif ögrencileri için bu yil ilki düzenlenen 2023-2024 Akademik Yili Üniforma Giyme Törenine katildi.

ZBEÜ Hemsirelik Bölümü Ögrencileri Üniformalarini Giydi
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesi Hemsirelik Bölümü 2023-2024 Akademik Yili Üniforma Giyme Töreni gerçeklestirildi.

Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, Prof. Dr. Servet Karasu, Genel Sekreter Prof. Dr. Zehra Safi Öz, senato üyeleri, akademisyeneler, ögrenciler ve aileler katildi.

Törenin açilisinda konusan Hemsirelik Bölümü Bölüm Baskani Doç. Dr. Nurten Tasdemir, üniforma giyme törenin bu yil ilkini gerçeklestirmenin mutlulugunu yasadiklarini dile getirdi. Ardindan kürsüye çikan Saglik Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Sibel Koçak, ilk üniformalarini giyen ögrencilere meslege önemli bir adim attiklarini dile getirerek, “Bugün giyeceginiz üniformalarinizi meslek hayatiniz boyunca gururla üzerinizde tasimanizi, üniversitemizi ve ailenizi gururlandirmanizi ayni zamanda meslek hayatina çok iyi hazirlanmanizi temenni ediyorum. Sizler gerek ülkemizde gerekse dünyada bütün saglik sistemlerine kolaylikla uyum saglayabilecek kabiliyette olup bununla beraber günümüzün modern saglik sistemlerinin farkinda olarak bilimin isiginda yetisecek nesillersiniz. Her birinizin kariyerlerinde çok güzel yerlere gelmenizi, ülkemize ve gelecegimize saglik alaninda katki saglayan bireyler olacaginiza tüm kalbimle inaniyorum. Yolunuz açik, hemsirelik meslegine atacaginiz ilk adiminiz hayirli ve ugurlu olsun” diye konustu.

ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer, üniversitenin saglik alaninda sundugu nitelikli egitimle gelecegin saglik profesyonellerini donanimli bir sekilde yetistirdiklerini belirtti.

Pandemi dönemiyle hemsirelik mesleginin önemine bir kez daha sahit olunduguna dikkat çeken Özölçer, hemsire adaylarina mesleklerini özveriyle yapmalari hususunda tavsiyelerde bulundu. Ögrencilerin meslek hayatlarina ilk adimlarini atmalarinin heyecan verici bir dönem oldugunu vurgulayan Özölçer, tebrik ederek basarilarinin devamini diledi.

Konusmalarin ardindan hemsirelik bölümü ögrencilerine Rektör Özölçer ve Senato Üyeleri tarafindan üniformalari giydirildi. Toplu fotograf çekiminin akabinde tören sona erdi.
Kaynak: İHA