Diyetisyen Kadrosu Genisletiliyor

SANKO Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nde de uzman kadrosunu genisletiyor.

Diyetisyen Kadrosu Genisletiliyor
Uzm. Diyetisyen Tugba Demirkiran ve Diyetisyen Meltem Demirci, SANKO Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nde danisanlarini kabul etmeye basladi.



Uzm. Diyetisyen Tugba Demirkiran

1999 yilinda Gaziantep’te dogdu. Ilk ve ortaokul egitiminin ardindan 2017 yilinda Yasemin Erman Balsu Anadolu Lisesi’nden mezun oldu. 2017 yilinda SANKO Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nde lisans egitimine baslayan Uzm. Diyetisyen Demirkiran, çesitli polikliniklerde stajyer diyetisyen görev alarak 2021 yilinda bölüm birincisi olarak mezun oldu. Ayni yil özel bir üniversitede yüksek lisans egitimine baslayan Uzm. Diyetisyen Demirkiran, “Obezite” konusunda tez hazirladi. 2023 yilinda yüksek takdir derecesiyle mezun olarak ‘Uzman Diyetisyen’ unvanini aldi. Egitim hayati boyunca birçok konferans, seminer, sempozyum ve kursa katilan Uzm. Diyetisyen Demirkiran 2024 yili Nisan ayi itibariyle SANKO Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nde danisanlarini kabul etmeye basladi.



Diyetisyen Meltem Demirci

1998 yilinda Gaziantep’te dogdu. 2016 yilinda Vedat Topçuoglu Anadolu Lisesi’nden, 2020 yilinda SANKO Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden mezun oldu. 2018 yilinda özel bir saglikli yasam merkezinde staj yapmaya baslayan Diyetisyen Demirci, 2019 yilinda Cengiz Gökçek Kadin Dogum ve Çocuk Hastanesi, Engelsiz Yasam Merkezi Aktif Yasam Merkezi, 25 Aralik Devlet Hastanesi ve SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde stajyer diyetisyen olarak görev yapti. Nisan 2021’den bu yana SANKO Üniversitesi Hastanesinde Diyetisyen olarak görev yapan Demirci, Nisan 2024 itibariyle Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nde danisanlarini kabul etmeye basladi.

Diyabette Beslenme, Gebelik ve Emziklilik Döneminde Beslenme, Kilo Alma Programlari, Besin Intoleranslarinda Beslenme, Kalp Damar Hastaliklarinda Beslenme, Böbrek Hastaliklarinda Beslenme, Nörolojik Hastaliklarda Beslenme, Sindirim Sistemi Hastaliklarinda Beslenme, Yeme Bozukluklarinda Beslenme, Organ Naklinde Beslenme, Cerrahi Hastaliklarda Beslenme, Enteral-Paranteral Beslenme ve Çocuk Hastaliklarinda Beslenme ve Yaslilik Döneminde Beslenme alanlarinda çalismalari sürmektedir. Türkiye Diyetisyenler Dernegi (TDD), Klinik Enteral Paranteral Nütrisyon Dernegi (KEPAN), Pediatrik Diyetisyenler Dernegi (PEDIDER) üyesidir. Karbonhidrat-Protein-Yag Sayimi Egitimi (Tip1-Tip2 DM) Obezite Cerrahisi ve Bariatrik Diyetisyenligi, Yaslilarda Tibbi Beslenme Tedavisi Egitimi, Renal Diyetisyenlik Kurs Programi, ISO 18001 Egitimi, ISO 14001 Egitimi, ISO 9001 Egitimi, Güncel Yaklasimlarla Klinik Nütrisyon Kursu ve Bilimsel Fitoterapi Egitimi sertifikalari bulunmaktadir.
Kaynak: İHA