Büro Memur-Sen Genel Baskani Yazgan Açiklamasi 'Sözler Tutulsun, Mülakat Kaldirilsin'

Büro Memur-Sen Genel Baskani Yusuf Yazgan, kamuya personel alimlarinda mülakat yapilmasina iliskin, “Sözler tutulsun, mülakat kaldirilsin” dedi.

Büro Memur-Sen Genel Baskani Yazgan Açiklamasi 'Sözler Tutulsun, Mülakat Kaldirilsin'
Büro Memur-Sen Genel Baskani Yusuf Yazgan, kaldirilacagi açiklanan ancak uygulanmaya devam edilen sözlü sinavlarin (mülakat) devlet memuru olacaklar ile mevcut kamu görevlilerinin görevde yükselme ve unvan degisikligi sinavlarinda can yakmaya, emekleri zayi etmeye devam ettigini söyledi.

Yazgan, bir an önce mülakatlarin kaldirilarak, adaylarin girdikleri yazili sinav sonucuna göre atamalarinin yapilmasi gerektigini dile getirdi. Mülakatin emeklerin zayi olmasina ve idareye karsi güvenin azalmasina sebep oldugunu ifade eden Yazgan, “Ülkemizin kritik bir süreçten geçerken ihtiyaç duydugu, süreç sonrasi uygulamadan kaldirilacagi açiklanarak uygulamaya konulan mülakat sisteminin halen kaldirilmamasinin yol açtigi hak kayiplari ve huzursuzluk her geçen gün daha da artiyor. Kamuya atama bekleyen memur adaylari ile mevcut kamu görevlileri, bir an önce mülakat sisteminden vazgeçilmesini ve insanlarin bilgiye dayali sinavlarda aldiklari puana göre degerlendirmelerin yapilmasini istiyor” ifadelerini kullandi.

Emniyet Genel Müdürlügü tarafindan yapilan görevde yükselme sinavindan örnek veren Yazgan, 62 kisinin yazili sinavda 85 ve üzeri puan almasina karsin mülakatta düsük puan alarak atanamadigini belirtti.

Yusuf Yazgan, “Yazili sinavda 98.72 puan alan adaylar, mülakatta 64, 65, 55 puan verilerek eleniyor ve atanmasi gerçeklesmiyor. Iki sinav arasinda bu kadar farkin olmasi, liyakat beklentisi içindeki insanlarda hayal kirikligina yol açiyor. Demek ki bu iki sinavdan birisinde sorun var. Bu sorunu, bu saibeyi kaldirmak için yapilmasi gereken tek sey mülakati kaldirmak, bilgiye dayali yazili sinav sonucuna göre atamalari gerçeklestirmek” seklinde konustu.

Kaynak: İHA