Istanbul'da Film Gibi Olay Kamerada Açiklamasi Sevgilisinin Komsularina Kursun Yagdirdi

Beyoglu’nda sevgilisini evine birakan genç, motosikletiyle sokakta gürültü yapinca bina sakinlerinin tepkisi ile karsilasti. Sevgilisinin önünde küçük düsürüldügünü iddia eden genç ertesi sabah, binaya kursun yagdirdi. Saldiri ani kameralara anbean yansirken, Beyoglu Asayis Büro Amirligi polisleri tarafindan evinde silahla yakalanan saldirgan tutuklandi.

Istanbul'da Film Gibi Olay Kamerada Açiklamasi Sevgilisinin Komsularina Kursun Yagdirdi
Olay, geçtigimiz hafta Pazartesi günü saat 06.00 siralarinda Beyoglu Haciahmet Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, semtte oturan bir kizla sevgili olan Emircan A. (20) geçtigimiz günlerde kiz arkadasini evinden aldi. Bir süre sonra sevgilisini evine götüren genç, onu birakirken motosikletiyle sokakta ara gaz vererek gürültü yapti. Gürültüden rahatsiz olan bina sakinleri ise iddiaya göre Emircan A.’ya küfrederek, genci kovdu.

Mahalleden kovulunca binaya ates açti

Yasananlari kendisine yediremeyen Emircan A. ertesi gün sabaha karsi bir arkadasini da yanina alarak motosikletle sokaga geldi. Binanin önünde duran Emircan A. ardindan silahini çikartarak binaya 7 el ates etti. Kursun yagdiran saldirgan motosikletle kaçarken, neye ugradigini sasiran bina sakinleri panikle disariya çikti. Saldiri ani ise güvenlik kameralarina anbean yansidi.

Motosikletli saldirgan suç makinesi çikti

Olayin ardindan ihbar üzerine gelen Beyoglu Asayis Büro Amirligi polisleri, çalisma baslatti. Çevredeki güvenlik kamera görüntülerini incelemeye alan polis, motosikletin plakasinin 34 GZR 013 oldugunu tespit etti. Güzergah üzerindeki kameralari tek tek inceleyen polis, saldirganin olaydan sonra Sisli Okmeydani semti Mahmut Sevket Pasa Mahallesi’ne gittigini belirledi. Plaka sorgusunu yapan ekipler, motosikletin emniyette 12 farkli suçtan kaydi bulunan Emircan A. oldugunu buldu.

Beyoglu Asayis polisi kiskivrak yakaladi

Eve operasyon düzenleyen Beyoglu Asayis Büro Amirligi polisleri, Emircan A.’yi kiskivrak yakaladi. Evde yapilan aramalarda ise olayda kullanilan ruhsatsiz tabanca ile kask ele geçilirdi. Gözaltina alinan saldirgan emniyete götürüldü. Islemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen Emircan A., çikartildigi mahkemece “mala zarar verme” ve “Atesli Silahlar Kanununa Muhalefet” suçlarindan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“Sevgilimin gözü önünde küçük düsürdüler”

Saldirgan Emircan A. ifadesinde, kiz arkadasini eve birakirken motosikleti ses çikarttigi için binadakilerin kendisine küfür ve hakaret ederek kendisini kovdugunu, sevgilisinin gözünde küçük düstügü için yasananlari gururuna yediremedigi, bu yüzden de binaya ates açtigini söyledi.

Kaynak: İHA