Bu Kez 23 Nisan'da Veliler Çalacak, Ögrenciler Dinleyecek

Denizli, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami kutlamalarinda sira disi bir etkinlige ev sahipligi yapacak. Alisilagelmisin aksine velilerden olusacak bando takiminin çalacagi marslari bu kez ögrenciler dinleyecek.

Bu Kez 23 Nisan'da Veliler Çalacak, Ögrenciler Dinleyecek
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramina sayili günler kala, Denizli’de özel bir hazirlik dikkat çekiyor. Sira disi bir kutlama planlayan Pamukkale Haci Ibrahim Demireren Ilkokulu’nda ögrencilerden olusmasi gereken bando takimi, bu kez gönüllü velilerden kuruldu.

Bando trampet takimini alan anne ve babalar, ögrencilerin izledigi bir ortamda çalismalarina hummali bir sekilde devam ediyor. Okul bahçesinde devam eden çalismalarda velilerin müzik aletlerini hatasiz bir sekilde çalma gayretleri, ögrenciler tarafindan ilgiyle izleniyor. Velilerin özverili çalismasi, bayram ruhunu daha da güçlendirirken; çocuklarin da bu sürece aktif olarak dahil olmasi renkli görüntüler olusturuyor. Okul ögretmenlerinden Sedat Arikan tarafindan proje edilen bu fikirde birlesen veliler, 23 Nisan’da Denizli sokaklarinda Türk bayrakli tisörtlerini de giyip bando gösterisi yapmaya hazirlaniyor. Veliler anlamli bir projede yer almanin mutlulugunu yasarken, çocuklari ise eksiklerini gidermek için hummali bir çalisma yapan anne babalarini gururla izliyor.

"Bayramda çocuklarimiz için büyük bir sevinç kaynagi sürpriz olacak"

Velilerin uyum içinde çalistigini söyleyen bando takiminin egiticisi Halil Ibrahim Yilmaz, “Bu proje bana iletildiginde ben de memnuniyetle karsiladim. Velilerimize bu fikri ilettik. Bu konuda velilerimizle görüsme yaptik, onlar da kabul ettiler. Sag olsunlar çalismalara basladik. 2 haftadir çalisiyoruz. Biraz amatör bir grubuz ama olsun önemli olan bu milli bayramimizi çocuk bayramimizi en iyi sekilde coskulu bir sekilde kutlayabilmek. Çalismalarimiz gayet güzel gidiyor. Bayramda çocuklarimiz için büyük bir sevinç kaynagi sürpriz olacak. Mahallemizde bando ekibiyle yürüyüs yapacagiz. Mahallemizdeki insanlar için de degisik bir deneyim olacak” dedi.



"Geçmisimize döndük"

“Atatürk’ün bize armagan ettigi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nda böyle bir etkinlikle veli olarak bulunmaktan büyük onur duyuyoruz" diyen ögrenci velisi Emine Atmaca ise söyle konustu:

"Geçmisime dönmüs olduk. Bu vesileyle kizima da örnek olmak istedim. Geçmiste zaten trampette çalmistim. Majör de olmustum tekrardan bu gururu yasamaktan mutluluk duyuyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami için ögretmenimizin organizasyonunda tüm velilerle birlikte gönüllü velilerle birlikte böyle bir program hazirlamaya karar verdik çok da eglenceli geçiyor farkli bir organizasyon olacak mutluyuz."
Kaynak: İHA