Bakan Yerlikaya Açiklamasi 'BOZDOGAN-27 Operasyonlarinda 36 Süpheli Yakalandi'

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, DEAS terör örgütüne yönelik 4 ilde gerçeklestirilen ’BOZDOGAN-27’ operasyonlarinda 36 süphelinin yakalandigini açikladi.

Bakan Yerlikaya Açiklamasi 'BOZDOGAN-27 Operasyonlarinda 36 Süpheli Yakalandi'
Bakan Yerlikaya, DEAS terör örgütüne yönelik Istanbul, Eskisehir, Izmir ve Kayseri’de gerçeklestirilen ’BOZDOGAN-27’ operasyonlarinda 36 süphelinin yakalandigini bildirdi. Yerlikaya sosyal medya medya hesabindan yaptigi paylasimda su ifadeleri kullandi:

"Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; ülkemizin huzuru, birlik ve beraberligi için teröristlerin hiçbirine göz açtirmayacagiz. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle mücadelemize kararlilikla devam edecegiz. Emniyet Genel Müdürlügü Istihbarat Baskanligi ve Terörle Mücadele Daire Baskanligi koordinesinde; Il Emniyet Müdürlüklerince Istanbul, Eskisehir, Izmir ve Kayseri olmak üzere 4 ilde DEAS terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlar sonucu; Istanbul’da sosyal medya platformu ’X’ hesabi üzerinden finans faaliyetleri yürüten bir sahsa para gönderdikleri ve terör örgütleriyle irtibatli olduklari tespit edilen 15 süpheli yakalandi. Kayseri’de geçmis dönemde DEAS terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten, örgüt içerisinde yaralanan sahislara ilaç ve malzeme temin eden 5 süpheli yakalandi. Izmir’de DEAS terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 14 süpheli yakalandi. Eskisehir’de DEAS terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 2 süpheli yakalandi."

Bakan Yerlikaya paylasiminda operasyonlar sonucu; pompali tüfekler, ruhsatsiz tabancalar, çok miktarda döviz ve Türk Lirasi ile çok sayida dijital materyale el konuldugunu bildirdi.
Kaynak: İHA