Güneydogu Anadolu Ihracatçi Birlikleri 40 Yasinda

Güneydogu Anadolu Ihracatçi Birlikleri 40. yilini düzenledigi bir dizi etkinlikle hizmet binasinda Birlik Baskanlari, yönetim kurulu üyeleri, çok sayida ihracatçi ve Birlik personellerinin katilimiyla kutladi. Ünlü ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin’in de konuk oldugu kutlama aksaminda Ekonomide Güncel Gelismeler konulu söylesi düzenlendi. Ihracatçilar tarafindan yogun ilgiyle takip edilen etkinlikte dünün bugünün ve yarininin ekonomik sartlari masaya yatirildi.

Güneydogu Anadolu Ihracatçi Birlikleri 40 Yasinda
Söylesinin ardindan düzenlenen törende, GAIB ailesi kirkinci yil pastasini keserek hatira fotografi çektirdi. Tekstil ve Hammaddeleri Ihracatçilari Birligi YK Baskani ve Koordinatör Baskan Fikret Kileci, Hububat Bakliyat Yagli Tohumlar ve Mamulleri Ihracatçilari Birligi YK Baskani Celal Kadooglu, Hali Ihracatçilari Birligi YK Baskani Zeynal Abidin Kaplan, Kuru Meyve ve Mamulleri Ihracatçilari Birligi YK Baskani Mehmet Çikmaz Birlik personellerini temsilen GAIB Genel Sekreteri Bülent Kayali’ya hediye takdim ettiler.

Günün anlam ve önemine binaen söz alan GAIB Koordinatör Baskani Fikret Kileci, “Bugün bizim için çok anlamli bir gün. 40 yildir araliksiz biçimde faaliyetlerine devam eden GAIB’in bugününü üyelerimizle yönetimimizle personelimizle kutlamak çok özel. Nice 40 yillara GAIB” dedi.

GAIB faaliyetlerine 20 Nisan 1984 tarihinde Güneydogu Canli Hayvan ve Hayvan Ürünleri Ihracatçilari Birliginin kurulmasi ile baslamistir. 1986 yilinda kurulan Hububat Bakliyat Yagli Tohumlar ve Mamulleri Ihracatçilari Birligi ile Kuru Meyve ve Mamulleri Ihracatçilari Birligi, 1989 yilinda kurulan Tekstil ve Hammaddeleri Ihracatçilari Birligi ve 2009 yilinda kurulan Hali Ihracatçilari Birligiyle Türkiye ihracatinin yüzde 5’ten fazlasina imza atan GAIB 17 bini askin üyesiyle 190’dan fazla ülkeye ihracat yapan genis bir aileye sahip. GAIB ayni zamanda ihracatini gerçeklestirdigi genis ürün yelpazesiyle birçok alanda stratejik ürünün uluslararasi trafiginde önemli bir konuma sahip durumda. Makine halisi, dokunmamis kumas, un, makarna, ayçiçek yagi gibi ürünlerde dünyada önemli bir aktördür. 2022 yilinda 13 milyar dolara yakin ihracat gerçeklestirerek ülke ekonomisine en fazla katki yapan birlikler arasinda yer alan GAIB, 2023 yili basinda meydana gelen yikici depremlere ragmen 11 milyar dolarin üzerinde ihracat gerçeklestirerek olaganüstü zamanlarda dahi üretim ve ihracat kapasitesini korumayi basardi.

Gerçeklestirdigi heyet programlari, tasarim yarismalari, projeler ve egitim faaliyetleri ile üyelerine 1984’ten beri araliksiz hizmet sunan Gaziantep merkezli GAIB, merkeze bagli olarak, Kahramanmaras, Mardin, Malatya, Diyarbakir, Sanliurfa, Adiyaman, Kilis, Cizre ve Gaziantep Serbest Bölgesi’nde de irtibat bürolarina sahiptir.
Kaynak: İHA