Bilecik Belediyesinden Sivrisinek Ilaçlama Çalismasi

Bilecik Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü tarafindan vatandaslarin rahat ve saglikli bir yaz mevsimi geçirmeleri amaciyla gerçeklestirilen sivri sinek ve karasinek larva ilaçlama çalismalari tüm hiziyla devam ediyor.

Bilecik Belediyesinden Sivrisinek Ilaçlama Çalismasi
Kent merkezi ve mücavir alanlarda kapsamli ilaçlama çalismasi gerçeklestiren ekipler, birçok mahalledeki çocuk park ve bahçe alanlari, sulak alanlar, rögarlar, mazgallar ve kanallar basta olmak üzere birçok noktada ilaçlama çalismasi yaparak, hasere olusumlarini engellemeye çalisiyor. Yaz mevsimi ile birlikte, toplum sagligini tehdit eden olusumlara karsi ilaçlama çalismalarina hiz veren ekipler, çalismalar çerçevesinde ayrica çöp tenekeleri ve çevresi ile sehir çöplügünde sivrisinek, kene ve diger haserelere karsi ilaçlama çalismasi gerçeklestiriyor.

Bilecik Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü tarafindan hazirlanan çalisma ile sinek olusumunu artiran faktörler hakkinda bilgi verildi.

Açiklamada, "Çevreye atilan atiklar ve içinde biriken sular, çukur alanlar, insaat alanlari, havuz ve göllerde biriken sular sinek olusumlarini artiriyor. Larva olusumlarini engellemek veya azaltmak için çevre temizligine önem vermeli, su birikintilerine yol açacak kirliliklerin temizlenmesi ve çöp konteynerlerindeki temizlige dikkat edilmesi gerektigi belirtildi. Bilgilendirici açiklamada ayrica larva olusumunu artiran diger maddeler arasinda; bina bodrum katlarinda bulunan zemin sulari, insaat çevreleri ve asansör bosluklari, bahçelerde agzi açik bidon, varil, büyük su tanklari, lastik, saksi altligi gibi ortamlardaki sularin sivrisinek olusumuna neden oldugu vurgulandi. Vatandaslarimizin çevrelerini kontrol etmeleri ve olusan bu tarz ortamlarin ortadan kaldirilmasi konusunda uyarinin yapildigi açiklamada ayrica hazirlanan bilgi içerikli brosürler ile vatandaslarin bu konuda bilgilendirilmesi amaçliyoruz" denildi.
Kaynak: İHA