Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakani Göktas, Sirnak'ta Sidar Çiftinin Nikah Sahitligini Yapti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas, çesitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Sirnak’ta geldi. Bakan Göktas, Sirnakli olan Siirt Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Sabri Sidar’in dügün törenine katilarak nikah sahitligi yapti.

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakani Göktas, Sirnak'ta Sidar Çiftinin Nikah Sahitligini Yapti
11 yasindayken Siirt’e devlet korumasina verilen Sabri Sidar, 10 yil devlet korumasinda kalarak üniversite sinavina girdi ve üniversite kazandi. Üniversiteden mezun olduktan sonra çesitli ilerde görev alan Sidar, basarili çalismalariyla dikkati çekti. Sidar, Aralik 2023 tarihinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Göktas tarafindan devlet korumasinda yetistigi Siirt’e Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü olarak atandi.

Sirnak’ta bir otelde dünya evine giren Siirt Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Sabri Sidar ve Elif Sidar çiftinin dügün törenine Bakan Özdemir Göktas, AK Parti Sirnak Milletvekili Arslan Tatar, Sirnak Valisi Cevdet Atay, Belediye Baskani Mehmet Yarka, Emniyet Müdürü Cemal Dalman, kurum müdürleri ile çok sayida davetlinin katilimiyla gerçeklesti. Elif Sidar’a nikah defteri veren Bakan Özdemir Göktas genç çifte mutluluklar diledi.

Bakan Göktas, “Öncelikle sevgili Sabri ve Elif’e hayirli olsun, ser xwere bê diyorum. Sabri kardesimiz ile daha önceki Sirnak ziyaretinde tanistim. Burada il müdür yardimcimizdi. Akabinde kendisini begendik, çalismalarini taktir ettik ve suanda kendisi bizim Siirt Il Müdürümüz. Kendisi bizim kurumlarimizdan çikti. Onunda suanda bir sürü çocugu var ona emanet edilen. Kendisi ile basarilari ile devlet olarak her zaman gurur duyduk. Nikahina bizi davet etmesinden dolayi tabi ki mutlu olduk. Öncelikle bu bizim vazifemiz. Zor gününde yaninda olan devlet, mutlu gününde de elbette yaninda olacaktir. Bu mutlu günlerine sahitlik etmek bizler için sereftir. Devletimiz her daim yaninizda ve bu evlilik yoluna çiktiginiz bu kutlu yolda, hem sana hem Elif’e öncelikle hayirli ugurlu olsun diyorum” dedi.

Sidar çiftine evlilik hakkinda tavsiyeler veren Bakan Göktas, konusmasina söyle devam etti:

“Evlilik arkadaslar, dikensiz gül bahçesi degildir. Birbirinize zor günlerde bekleyebilir. Insallah çok mutlu, mutlulugun daha yogun oldugu günleriniz olacaktir. Zor günlerinizde her zaman birbirinize siginacaginiz liman olacaktir aile. Bu aileye sahip çikmak bizler için çok kiymetli. Biz her zaman yanindayiz. Üstelik bugün Aile ve Sosyal Politikalar Bakani olarak sizin yaninizdayim. Sende Aile Sosyal Hizmetler Il Müdürü olarak bu evlilige çok daha sahip çikip baskalarina da örnek olacak bir evlilik olacagina yürekten inaniyorum. Ikinize de hayirli ugurlu olmasini diliyorum. Rabbim iki cihan saadeti nasip eylesin. Ben bu aile cüzdanini kizimiz Elif’e vermek istiyorum”.

Tören merasimin ardindan Sirnak Belediyesini ziyaret eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas, Belediye Baskani Mehmet Yarka’yi seçilmesinden ötürü tebrik ederek görevinde basarilar diledi.
Kaynak: İHA