Adana Ve Mersin'den Belemedik'e Turistik Tren Seferleri Baslayacak

ADANA – 12.’nci Uluslararasi Portakal Çiçegi Karnavali çerçevesinde Belemedik’e turistik tren seferi düzenlendi.

Adana Ve Mersin'den Belemedik'e Turistik Tren Seferleri Baslayacak
12.’nci Uluslararasi Portakal Çiçegi Karnavali çerçevesinde Adana Tren Istasyonundan ’Lezzet treni’ temasi ile Belemedik’e turistik tren seferi düzenlendi.

Türkiye’de popüler olmaya baslayan tren turizminin Çukurova Bölgesi’ndeki ilk uygulamasi olmayi hedefleyen proje bünyesinde gerçeklestirilen seferde, Belemedik’te kahvalti ile baslayan program; doga yürüyüsü ve Alman kalintilarinin gezilmesi ile devam etti. Varda Köprüsü’nün de ziyaret edildigi program bünyesinde katilimcilar bolca fotograf çektirdi.

Çukurova Kalkinma Ajansi Yatirim Destek Ofisi Koordinatörü Murat Torun, Türkiye’de son yillarda vatandaslarin tren turizmine yönelik ilgisinin artmasi ile birlikte tren turizminin gelisim gösterdigini belirterek, "Biz de bölgemizdeki en uygun rotalardan biri olan Belemedik ve hatta buna Varda Köprüsü’nü de dahil ederek bir tur programi planlamayi düsünüyoruz. Adana’dan hareket ederek insanlarin buradaki dogayi kesfederek Alman konutlarini görebilecegi, ayni zamanda yöresel kahvalti ederek Varda Köprüsü’nde fotograf çekilebilecegi bir program. Günübirlik bir program planlaniyor. Bugün de bu çalismanin ilk turunu düzenledik. Özellikle il protokolü, medya, influencerlar ve acentalar ile geldik buraya. Bundan sonrasi için düzenli bir biçimde haftalik olarak halkimizin da katilabilecegi bir biçimde turlarin düzenlenmesi hedefleniyor" dedi.

"Adana ve İçel’den Belemedik’e turistik trenler düzenleme gayretimiz var"

TCDD Tasimacilik Adana Bölge Müdürü Mustafa Özgür Örekçi de, "Toroslarin kalbinde Belemedik’teyiz. Hicaz demir yollarinin ana santiye alanlarindan bir tanesi burasi. Belemedik Tabiat Doga Parki’nda Toros daglarinin çok bilinmeyen gizli ve kesfedilmemis dogasinin içerisinde hakikaten herkesin görmesini istedigimiz, gördügünde de doganin içinde insanlarin mutluluk duyacagi bir ortamin içerisindeyiz. Adana’dan ve İçel’den buraya sik sik turistik trenler düzenlemek gibi bir gayretimiz var. Çünkü gerek cografyanin, gerek doganin verdigi bütün nimetleri burada herkese göstermek ve tanitmak istiyoruz. Bugün de Çukurova Kalkinma Ajansi ile beraber ilk tanitim turlarindan bir tanesini Portakal Çiçegi Karnavali bünyesinde düzenliyoruz. Bu tren umarim bundan sonra yillar boyunca da devam edecektir diye düsünüyoruz" ifadelerini kullandi.

Hayata geçirilecek projenin yerli ve yabanci turistlerin bölgeye olan ilgisini artirmasi bekleniyor. Pilot uygulamanin basarili olmasi halinde ise TCDD, hatti haftalik düzenli seferlere dönüstürmeyi ve seyahat acentalari tarafindan paket programlar olusturularak bölge turizminin daha da canlandirilmasini hedefliyor.
Kaynak: İHA