Israil'den Gazze'de Uluslararasi Yardim Kurulusu Çalisanlarinin Öldürülmesine Iliskin Sorusturma Talimati

Israil Savunma Bakani Yoav Gallant, Israil’in düzenledigi saldirida uluslararasi yardim kurulusu World Central Kitchen’a (WCK) bagli 7 çalisanin hayatini kaybetmesinin ardindan sorusturma talimati verdi.

Israil'den Gazze'de Uluslararasi Yardim Kurulusu Çalisanlarinin Öldürülmesine Iliskin Sorusturma Talimati
Israil’in düzenledigi saldirida uluslararasi yardim kurulusu World Central Kitchen’a (WCK) bagli 7 çalisanin hayatini kaybetmesine yönelik tepkiler sürerken, Israil Savunma Bakani Yoav Gallant, saldirinin sorusturulmasi talimatini verdi. Gallant, yaptigi açiklamada, “Israil, ortak ülkeler ve kuruluslarla birlikte çalismaya ve yardim dagitimini kolaylastirmaya kararlidir. WCK’nin 7 çalisaninin ölümüne neden olan olay trajiktir ve derinlemesine sorusturulacaktir. Savunma kurumlarina harekete geçmeleri yönünde talimati verdim” dedi.



Israil Cumhurbaskani Herzog, WCK kurucusu Andres’i aradi

Israil Cumhurbaskani Isaac Herzog, WCK kurucusu Jose Andres’i arayarak, WCK personeline düzenlenen saldiri nedeniyle taziyelerini ve özürlerini iletti.

Cumhurbaskanligi tarafindan yapilan açiklamada, Herzog’un Andres’i Israil’in olayla ilgili kapsamli bir sorusturma yürütmeye kararli oldugunu ilettigini belirterek, Herzog’un Israil’in Gazze halkina insani yardim ulastirma ve bunlari gelistirme konusundaki kararliligini teyit ettigi belirtildi.

Açiklamada, ayrica Herzog’un Andres ile WCK’ya Israillilerin ve Filistinlilerin refahina ve insanlik degerlerine olan bagliliklari için tesekkür ettigi aktarildi.

Israil ordusunun Gazze Seridi’nin merkezindeki Deir el-Balah’a gerçeklestirdigi saldirida WCK çalisani 7 kisi hayatini kaybetmisti.
Kaynak: İHA