Ingiltere'den Israil'e Uluslararasi Yardim Kurulusu Çalisanlarinin Öldürülmesiyle Ilgili Sorusturma Çagrisi

Ingiltere Basbakani Rishi Sunak, Israil Basbakani Binyamin Netanyahu ile yaptigi telefon görüsmesinde, Israil ordusunun Gazze Seridi’nde uluslararasi yardim kurulusu World Central Kitchen (WCK) çalisanlarini öldürmesine iliskin "kapsamli ve seffaf bir bagimsiz sorusturma" talep etti.

Ingiltere'den Israil'e Uluslararasi Yardim Kurulusu Çalisanlarinin Öldürülmesiyle Ilgili Sorusturma Çagrisi
Israil’in düzenledigi saldirida uluslararasi yardim kurulusu World Central Kitchen’a (WCK) bagli 7 çalisanin hayatini kaybetmesinin ardindan Ingiltere Basbakani Rishi Sunak, Israil Basbakani Binyamin Netanyahu ile telefonda görüstü.

Ingiltere Basbakanligi tarafindan yapilan açiklamada, "Basbakan, dün Gazze’de düzenlenen bir hava saldirisinda aralarinda üç Ingiliz vatandasinin da bulundugu yardim görevlilerinin öldürülmesinden dehsete düstügünü ve yasananlarla ilgili kapsamli ve seffaf bir bagimsiz sorusturma talep ettigini söyledi" dedi.

Açiklamada, "Basbakan, Gazze’de çok sayida yardim görevlisi ve sivilin hayatini kaybettigini ve durumun giderek daha da tahammül edilemez bir hal aldigini söyledi" ifadeleri kullanildi.
Kaynak: İHA