Cumhurbaskani Erdogan'dan 31 Mart Mesaji Açiklamasi 'Hiç Kimse Seçim Sonuçlarinin Sorumlulugundan Kaçamaz'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, hiç kimsenin 31 Mart seçim sonuçlarinin sorumlulugundan kaçamayacagini belirterek, nerede eksik, hata, kasit ya da ihanet varsa üzerine gitmenin boyunlarinin borcu oldugunu kaydetti.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantisinda seçim sonuçlarina iliskin degerlendirmelerde bulundu. Alinan bilgilere göre Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, 31 Mart seçiminde bariz bir oy kaybinin söz konusu oldugunu, AK Parti olarak 21 yildir kendilerini destekleyen seçmeni bu kez sandiga götüremedikleri degerlendirmesini yapti ve bunun nedenlerini analiz etti. Toplantida Erdogan’in mevcut durumda hem genel merkez, hem teskilat, hem de adaylarin payi bulundugunu ortaya koydugu, aday belirleme sürecinden seçimin sonuçlanmasina kadar yasananlarin uzun uzun degerlendirilecegini özellikle vurguladigi ögrenildi.

Kaynaklara göre, Cumhurbaskani’nin yaptigi degerlendirmede hayat pahaliligi, Covit-19 salgini ve Ukrayna-Rusya Savasi süreçleri ile baslayan ve artis gösteren enflasyon baskisi ve sonuçlarinin 31 Mart’ta derinden hissedildigini, önleyici tedbirlerin yeterli olamadigini, tüm illerde serzenislerini dinledigi emekliler basta olmak üzere toplumun birçok kesiminin refah kaybina ugradigini, süreç içinde emeklilerin sikintilarini hafifletme çalismalarinin da istenilen noktaya ulasmadigini belirttigi ifade edildi.

MYK’da Cumhurbaskani Erdogan’in vatandaslardan gelen sikayetleri gündeme getirdigi, parti yönetimi, il, ilçe, belde teskilatlari, belediye baskanlari, milletvekilleri ve bürokraside görülmeye baslanan olumsuz tutumlardan kurtulmanin ve onunla mücadele edilmesinin öneminin altini çizdigi de alinan bilgiler arasinda yer aldi.

Cumhurbaskani Erdogan’in, milletin bagrindan çikan AK Parti’nin vatandasla arasina duvar öremeyecegini, bunun en büyük düsman oldugunu, hangi konumda olursa olsun millete karsi olumsuz tutumlarda bulunanlarin hesap verme sorumlulugundan kaçamayacagini net bir biçimde belirttigi de ifade ediliyor.

AK Parti yönetimi, Cumhur Ittifaki partilerinin rekabet ettigi ve bu nedenle CHP’nin kazandigi Amasya, Kütahya, Kirikkale gibi illerin durumunun da ayrica degerlendirilecek.

Parti kaynaklarina göre toplantida özelestiri yapan Cumhurbaskani Erdogan, 21 yildir AK Parti’nin arkasinda duran milletin bu kez kendilerini neden ikinci parti yaptiginin çok iyi analiz edilmesi gerektigi görüsünde. Cumhurbaskani Erdogan, ortada oy kaybinin yaninda, kan ve ruh kaybi bulundugunu düsünüyor.

Acizler ve gafillerin yaptigi gibi bu tablonun suçunun millete atilamayacagini belirten Erdogan’in, AK Parti’nin hatayi millette aramak gibi bir geleneginin asla olmadigini ve olamayacagini belirttigi ögrenildi.

Kaynaklara göre toplantida Cumhurbaskani Erdogan, kendisi dahil AK Parti yönetiminde yer alan kimsenin 31 Mart seçim sonuçlarinin sorumlulugundan kaçamayacagini, oy kayiplarinin tek bir soruna ve tek bir basliga indirilemeyecegini, bunun kolaycilik olacagini ve nerede eksik, hata, kasit ya da ihanet varsa üzerine gitmenin boyunlarinin borcu oldugunu belirtti.



Erdogan’a göre milletin verdigi mesaj net

Cumhurbaskani Erdogan’in günesi gören buz gibi erimemek, elestirdikleri partilere benzememek ve daha agir bedeller ödememek için AK Parti hatalarini görüp kendini toparlamak, milletle gönül köprülerini yeniden güçlendirmek zorunda oldugunu belirttigi ögrenildi. Cumhurbaskani’nin ayrica 22 yillik zorlu mücadelenin heder edilmesine izin verilemeyecegini söyledigi de ögrenildi.
Kaynak: İHA