ABD Açiklamasi 'Sam'daki Saldiriyla Hiçbir Ilgimiz Yok'

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik Iletisim Koordinatörü John Kirby, Israil’in Suriye’nin baskenti Sam’da Iran Konsolosluguna düzenledigi hava saldirisina iliskin yaptigi açiklamada, “Sam’daki saldiriyla hiçbir ilgimiz yok. Herhangi bir sekilde dahil olmadik” dedi.

ABD Açiklamasi 'Sam'daki Saldiriyla Hiçbir Ilgimiz Yok'
Israil’in Suriye’nin baskenti Sam’da Iran Konsolosluguna düzenledigi hava saldirisina iliskin ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik Iletisim Koordinatörü John Kirby, açiklamalarda bulundu. Kirby, "Dini Lider ve Devrim Muhafizlari’nin ne yapip ne yapmayacagini tahmin edemem. Sunu açikliga kavusturmama izin verin. Sam’daki saldiriyla hiçbir ilgimiz yok. Herhangi bir sekilde dahil olmadik” dedi.



Ne olmustu?

Israil’in Iran Konsolosluguna dün gerçeklestirdigi hava saldirisinda Iran Devrim Muhafizlari Ordusu Suriye ve Lübnan’dan sorumlu Kudüs Gücü Komutani Zahedi ile Zahedi’nin yardimcilarindan Muhammed Haci Rahimi ve Hüseyin Aminullah’in da yer aldigi 13 kisi hayatini kaybetmisti.

Iran Cumhurbaskani Ibrahim Reisi, Israil’in Iran Konsoloslugunu hedef alan hava saldirisinin "cevapsiz" kalmayacagini ifade etmisti. Iran Disisleri Bakani Hüseyin Emir Abdullahiyan ise saldiriya iliskin Isviçre’nin Tahran Büyükelçiligi maslahatgüzarinin Disisleri Bakanligi’na çagrildigini belirterek, "Siyonist Israil rejiminin destekçisi olan ABD’ye bu konuda önemli bir mesaj gönderdik. ABD, sorumluluk almali ve hesap vermeli" ifadelerini kullanmisti.
Kaynak: İHA