Depremden Etkilenen Yozgat'ta 200'Ün Üzerinde Ev Ve Ahirda Hasar Olustu

Tokat’in Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklügündeki depremin ardindan Yozgat’in Kadisehri ve Aydincik ilçelerinde 200’ün üzerinde ev ve ahirda hasar olusurken vatandaslar geceyi evlerinin bahçelerinde geçiriyor.

Depremden Etkilenen Yozgat'ta 200'Ün Üzerinde Ev Ve Ahirda Hasar Olustu
Tokat’in Sulusaray ilçesinde saat 18.11 siralarinda meydana gelen 5,6 büyüklügündeki sarsinti, Yozgat merkez ve ilçelerinde de hissedildi. Özellikle Kadisehri ilçesinde ve köylerinde hissedilen deprem nedeniyle vatandaslar büyük panik yasadi. Özellikle Kadisehri ilçesine bagli Gümüssu, Elmali Çiftligi, Hali köy ve Yeltenli köylerinde deprem nedeniyle evlerde ve ahirlarda hasar olustu. Evleri zarar gören vatandaslar geceyi evlerinin bahçelerinde geçirirken jandarma ekipleri de artçi sarsintilarin devam ettigini ve vatandaslarin geceyi evlerinde geçirmemeleri konusunda uyardi.

Sokaklara çikan vatandaslar, evlerinin bahçelerinde ve uygun arazilerde ates yakarak isinmaya çalisirken geceyi disarida geçireceklerini ifade ettiler.

Öte yandan Yozgat Valiligince sarsintidan etkilenen Aydincik, Kadisehri ve Çekerek ilçelerinde egitim ve ögretime bir gün süre ile ara verildigi duyuruldu.

Geceyi sokakta geçiren vatandaslardan Nazli Dogan, "Önce bir gürültü geldi. Daha sonra sallanmaya basladi.

Çocuklarimi yanima aldim ama disari çikamadim. Ayaklarimin bagi çözüldü. Sonra küçük oglumu alip disari çikabildim. Sok oldum, çok siddetliydi. Evimiz küçük bir hasar aldi, ahirimizda hasar var, hayvanlarimiz disarida." dedi.

Haci Ahmet Gün de deprem dolayisiyla evlerinde hasar oldugunu söyleyerek, “Tavanlar kirildi. Deprem oldugunda ben balkondaydim. Sallanti basladi.

Tavanlar düsmeye basladi.

" seklinde konustu.

Kaynak: İHA