Yazar Eylem Tok Ile Oglunu Havalimanina Götürdügü Iddia Edilen Süpheliye Tahliye

Eyüpsultan’da yazar Eylem Tok’un 17 yasindaki oglunun karistigi kaza sonucu Oguz Murat Aci’nin hayatini kaybetmesine iliskin sorusturmada anne ile oglu havalimanina götürdügü iddia edilen çalisanin tahliyesine karar verildi.

Eyüpsultan’da 1 Mart 2024’de yazar Eylem Tok’un 17 yasindaki oglu T.C.’nin karistigi trafik kazasi sonucu 29 yasindaki Oguz Murat Aci’nin hayatini kaybetmesine ve anne ogulun ABD’ye kaçmasina iliskin sorusturma sürüyor.

Anne ile ogulu havalimanina götüren çalisana tahliye

Sorusturma çerçevesinde baba Bülent Cihantimur’un sirketinde reklam-pazarlama bölümünde çalisan ve olay günü süpheli Eylem Tok ile suça sürüklenen çocuk T.C.’yi havalimanina götürdügü iddiasiyla tutuklanan süpheli Ayse Ceren S., Istanbul 7. Sulh Ceza Hakimligi’nce tahliye edildi.

Olayin geçmisi

Eyüpsultan’da 1 Mart 2024’de iddiaya göre yazar Eylem Tok’un 17 yasindaki oglu T.C., saat 23.50 siralarinda 34 EEG 06 plakali araçla seyir halindeyken yol kenarinda ariza nedeniyle park halinde bulunan 3 adet ATV tipi araca çarpmis, kaza sonucu 29 yasindaki Oguz Murat Aci hayatini kaybederken orada bulunan diger kisiler yaralanmisti. Kazanin ardindan polis ekiplerinden önce olay yerine gelen anne Eylem Tok, oglu T.C.’yi olay yerinden kaçirmis, ekiplerce yapilan incelemeler sonucunda anne ile oglunun ertesi gün saat 03.50 siralarinda havalimanindan Misir’a çikis yaptiklari tespit edilmisti.

Olaya iliskin Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan baslatilan sorusturma çerçevesinde ise ayni gün süpheli Eylem Tok hakkinda ’suçluyu kayirma’ suçundan, süpheli T.C. hakkinda ’bir kisinin ölümü ile birlikte birden fazla kisinin yaralanmasina neden olmak’ suçundan tutuklamaya yönelik yakalama karari çikarilirken, kirmizi bülten çikarilmasi da talep edilmisti. Sorusturma çerçevesinde daha sonra süphelilerin ABD’ye kaçtiklari ortaya çikmisti ve iade talebinde bulunuldugu da ögrenilmisti. Ayrica baba Bülent Cihantimur’a ’yurt disina çikis yasagi’ ve ‘imza atma’ seklinde adli kontrol tedbiri uygulanmisti.
Kaynak: İHA