Türkiye Saglik Turizminde Marka Olacak

Ankara Saglik Turizmi Federasyonu Genel Baskani Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Türkiye’nin 2024 yilinda saglik turizmi alaninda bir marka haline gelecegini söyledi.

Türkiye Saglik Turizminde Marka Olacak
Ankara Saglik Turizmi Federasyonu Yönetim Kurulu adina yazili bir açiklama yapan Genel Baskan Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Türkiye’nin saglik alanindaki basarisi ile sinirlari asarak uluslararasi bir saglik üssü konumuna geldigini ifade etti.

Özel hastanelerin acil servislerinin vatandasa açilmasindan aile hekimligi uygulamasina, kanser tarama merkezlerinden mega proje Sehir Hastaneleri’ne varana kadar saglik alaninda gerçeklestirilen birçok reformlar ve uygulamalar ile Türkiye’nin yurt disinda saglik turizmi alaninda aranilan ülke konumuna geldigini belirten Karabulut, “Saglik alaninda yapilan bu reformlar sayesinde Türkiye 2024 yilinda saglik turizmi alaninda bir dünya markasi haline gelecektir" dedi.

Ankara Saglik Turizmi Federasyonu olarak, Ortadogu, Afrika, Avrupa, Asya, Amerika, Latin Amerika ve Orta Asya Türk devletlerinde Türkiye’nin saglik alaninda gerçeklestirmis oldugu reformlari ve saglik yatirimlarini tanitmaya öncelik vereceklerini de belirten Prof. Dr. Karabulut, "Bu ülkeler ile hükümetimizin ve Türkiye Cumhuriyeti Saglik Bakanliginin bilgileri dahilinde saglik turizmi alaninda anlasmalar yapacagiz. Saglik alaninda faaliyet gösteren Türk sirketleri ile yurt disinda saglik alaninda faaliyet gösteren yabanci sirketlerin koordinasyonunu saglayacagiz. Ülkemize gelen yabanci hastalarin da bürokratik islemlerinin hizlandirilmasina yardimci olacagiz. Saglik turizminin tip turizmi, termal turizm, yasli turizmi ve sporcu turizmi gibi birçok bölümü vardir. Saglik turizminde tüm bu alt bilesenlerin entegrasyonu markalasmak açisindan çok önemlidir. Ülkemizin cografi konumu, ileri teknoloji ile donatilmis ve uluslararasi standartlara akredite olmus saglik kuruluslari, sektörde yetismis egitimli insan gücü, kaplicalari ve dogal kaynaklariyla sahip oldugu bu potansiyel sayesinde Türkiye’nin saglik turizmi alaninda dünyada çok daha önemli bir konuma ulasacagi bir gerçektir. Bir turist gittigi ülkeye ortalama 800 dolar gelir birakirken, saglik turisti bunun 10 kati kadar bir gelir olusturur. Bu nedenle bir taraftan yasli ve engelli bakim merkezleri, termal kaplicalar ile sporcu turizmine yönelik saglik kuruluslarinin sayisini artiracak faaliyetlere destek verirken, diger taraftan da bu saglik kuruluslarinin kalitesini ve teknoloji seviyesini artiracak çalismalara yogunlasacagiz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA