Sariyer'de Taksiciyi Defalarca Biçaklayip Yol Kenarina Atan Saldirgan Araci Alip Kaçti

Istanbul Sariyer’de aracina binen yabanci uyruklu sahis tarafindan 5 yerinden biçaklanarak yol kenarina atilan taksici hayatini kaybetti. Saldirgan ise polis tarafindan kisa sürede yakalanarak gözaltina alindi.

Sariyer'de Taksiciyi Defalarca Biçaklayip Yol Kenarina Atan Saldirgan Araci Alip Kaçti
Olay, saat 16.30 siralarinda Sariyer Tarabya Mahallesi Pamuk Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yabanci uyruklu bir sahis taksici Yasar Yanikyürek’in (58) kullandigi 34 TFY 89 plakali ticari taksiye bindi. Taksici ve yabanci uyruklu sahis taksi ücreti konusunda tartisti. Sahis, Yanikyürek’i 5 yerinden biçaklayarak araçtan atip, araçla birlikte kaçti. Yanikyürek’i gören vatandaslarin ihbari üzerine olay yerine polis ve saglik ekipleri sevk edildi. Saglik ekipleri, taksicinin hayatini kaybettigini belirledi. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalismalarinin ardindan Yasar Yanikyürek’in cansiz bedeni Adli Tip Kurumu morguna kaldirildi. Polis ekipleri süpheliyi yakalamak için çalisma baslatti. Yapilan çalismalar sonunda süpheli Y.B. (42) kisa süre içinde olayda kullandigi biçakla ve taksiyle birlikte yakalandi.

“Taksicilerin kaderi bu olmasin”

Öldürülen taksicinin meslektaslari saldiriya tepki gösterdi. Yasar Yanikyürek’in is arkadaslarindan Ilyas Uzun, “Olayin Tarabya’da oldugunu ögrendik. Yabanci uyruklu oldugu iddia edilen kisi para istiyor. Arkadasimiz da direnince öldürüyorlar. Daha sonra kendisini caddeye atiyorlar, arabayi da alip kaçiyorlar. Bildigimiz bu su anda. Biçakla öldürdüler. Gasp amaçli biniyorlar. Saldirganlar yakalanmislar. Sunu söylemek istiyorum; güvenligimiz klasik sözler gibi yok, el kaldirani aliyoruz. Güvenlik konusunda kime müracaat edelim, kime bir seyler söyleyelim? Allah var yukarda, herkesin çocuklari var. Sabah ise gittigimiz zaman gece evimize dönebilelim artik arkadaslar. Taksicilerin kaderi bu olmasin yani. Bizim talebimiz taksilerimizi daha güvenli hale nasil getirebiliriz. Bunu bizden daha iyi bilenler var ama bunu uygulamaya getirsinler bir an önce. Yeter artik yani biz ölmek istemiyoruz artik, çolugumuz çocugumuz var” ifadelerini kullandi.

Taksici Tuncay Tek, “Cebimizde birkaç yevmiye birikiyor, patronlari da göremiyoruz. Tabii biz paralari ayri ayri tutuyoruz, bazen bozuk olmuyor, diger isin parasindan para üstü çikartiyoruz. O anda da yolcu gördüyse tabii toplu parayi, o hamleye yelteniyor. Yakin zamanda üç mermi ile öldürülmüs bir arkadasimiz var. Vatandasi alip evine birakirken arkadan üç tane mermi sikiyor. Bu güzelliklere, iyiliklere karsi bunlarla mi karsilasacagiz. Parasi olan da olmayan da biniyor arabalarimiza. Kesinlikle kimseyi yolda birakmiyoruz. Su karsilastigimiz olaylar bizi çok yipratiyor. Allah rizasi için buna bir çare bulunsun. Belediye baskanlarimizdan, yetkililerden, hepsinden rica ediyoruz buna bir önlem alsinlar. Biz de kendimizi bu ölümlerden kurtaralim” seklinde konustu.



"Çok dürüst çalisan bir adamdi"

Öldürülen taksicinin is arkadaslarindan Taner Kiziroglu, “Hiç kimseye yanlisi olmadi bu zamana kadar, kimseye de yanlis yapmadi. Çok dürüst çalisan bir adamdi, yazik oldu yani. Artik bir an önce bunlara bir çare bulmalari lazim. Ben de 23 yillik taksiciyim. Herkesin çolugu çocugu var. Adamin torunlari vardi, yazik günah yani. Artik güvenlikli bir sekilde olsun da kabin mi oluyor ne olursa olsun” ifadelerini kullandi.

"Devletin artik bu taksici cinayetlerine bir el atmasi lazim"

Gözyaslarina hakim olamayan Murat Yavuz, “Onun yerinde ben çalisiyordum. Ayni arabada 15 sene çalistim. Ben geceye geçtim, onu gündüze aldilar. Bir ay oldu daha, kismet. Çok üzgünüz, çok sevdigimiz bir arkadasimizdi. Devletin artik bu taksici cinayetlerine bir el atmasi lazim. Kabin koyulmasi lazimsa koyulsun. Bir seyler yapilmasi lazim artik” dedi.

Kaynak: İHA