Mersin Büyüksehir Belediyesinin 2023 Yili Faaliyet Raporu Kabul Edildi

İçel Büyüksehir Belediye Meclisinin 2024 Yili Nisan Ayi Olagan Toplantisinin 2. Birlesimi, Baskan Vahap Seçer baskanliginda gerçeklestirildi. Toplantida, İçel Büyüksehir Belediyesi 2023 yili faaliyet raporu oy çokluguyla kabul edildi.

Mersin Büyüksehir Belediyesinin 2023 Yili Faaliyet Raporu Kabul Edildi
Meclis Toplantisinda, İçel Büyüksehir Belediyesi 2023 yili faaliyet raporu görüsülürken oturumu Meclis Birinci Baskan Vekili Ali Uyan yönetti. Görüs ve degerlendirmelerin ardindan Büyüksehir Belediyesi 2023 yili faaliyet raporu oy çokluguyla kabul edildi. Toplantida ayrica denetim komisyonu raporu meclis üyeleri tarafindan görüsüldü.

“Belediyenin 20 yerlesik, 3 de mobil olmak üzere toplam 23 kafesi var”

Son günlerde sosyal medyada ve haberlerde yer edinen, seçimden hemen sonra alkollü isletme açildigi iddialari hakkinda konusan Baskan Seçer, Büyüksehir Belediyesinin seçimden hemen sonra alkollü isletme açmadigini belirtti.

Belediyenin 20 yerlesik, 3 de mobil olmak üzere toplam 23 kafesi oldugunu hatirlatan Seçer, “2020’den bu yana basta sahilimiz olmak üzere muhtelif yerlerde de kafelerimiz var. Içkili yer krokisi içerisinde olan da 5 kafemiz var. Biz buralarda hafif alkollü içeceklere müsaade ettik. Yani hafif alkollü içki içmek isteyenler o kafeyi kullanir, istemeyenler bir baska kafeyi kullanir. Kahvalti etmek isteyenlere göre de maç izlemek isteyenlere göre de çay-kahve içmek, çocuklariyla zaman geçirmek isteyenlere göre de uygun kafemiz var” dedi.



“İçel özgürlükler kentidir”

İçel’in özgürlükler kenti olduguna vurgu yapan Seçer, “Buraya sehir disindan farkli nedenlerle insanlar geliyor, is için geliyor, turistik gezi amaçli geliyor. Burada spor turnuvalari oluyor, onun için geliyor. İçel’i bir hayat biçimine ve anlayisa mahkûm edemezsiniz. Burasi özgürlükler kenti” diye konustu.

Büyüksehir Belediyesinin halktan aldigi vergileri kullanarak sadece ve sadece halkin yararina uygun hizmet ve projeler ürettigini belirten Seçer, “Bizim belediyemiz yurttaslarimizin egitim, saglik, kültür, spor alaninda daha fazla var olmalari için sizden aldigi vergilerle bu kaynaklari harcayan bir belediye. Bu anlamda da çikan bu spekülatif haberlere pek kulak asmamanizi ve dogrulari bizden ögrenmenizi istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

“2023 yili yatirim programinda yer alan bütün çalismalar harfiyen gerçeklestirildi”

2023 yili faaliyet raporuyla ilgili degerlendirmelerde bulunan Seçer, 2023 yili yatirim programinda yer alan bütün çalismalarin harfiyen gerçeklestirildigini vurguladi. Büyüksehir Belediyesinin hem yatirim programi hem de gelir ve gider bütçesi gerçeklesme oraninin takdire sayan olduguna dikkat çeken Seçer, “Ne yapacagimizi söylüyorsak onu yapiyoruz. Ne yapmayacagimizi söylüyorsak onu da yapmiyoruz. Günü birlik proje üretmiyoruz, mutlaka ani gelisen olaylar karsisinda bazi revizyonlar, yeni projeler ortaya koyabiliyoruz. Ama emin olabilirsiniz ki, 2024’te de bunu hep beraber görecegiz. Belediyemiz, bir plan program çerçevesinde hizmetlerine devam edecektir” diye konustu.



“31 Mart’ta tescil edilen İçel halkinin memnuniyetini sürdürecegiz”

Hem sosyal politikalarda hem İçel’in yapisal sorunlarinin çözümünde hem de İçel’e vizyon katacak, marka kent olmasini saglayacak projelerin hayata geçirilmesinde gerekeni yapmaya devam edeceklerini aktaran Seçer, bunu meclis üyelerinin de katkisiyla el birligiyle yapacaklarini söyledi.

2023 yilinin belediyeler için kolay bir yil olmadigini kaydeden Seçer, “2023’te yasanan genel seçimler, seçimin belediyelere, yerel yönetime olusturdugu etki, ekonomiye yansittigi etkiler, bizim planlarimizi eger tedbirli olmasak alt üst edecek etkilerdi. Ama biz bütün bu tehlike ve olumsuzluklari bertaraf ederek 2023 yilini da ‘Ne dediysek o, ne söz verdiysek o’ siariyla gerçeklestirdik ve bitirdik” dedi.

2024 yilinda da ayni performansi göstereceklerini belirten Seçer, 31 Mart’ta tescil edilen İçel halkinin memnuniyetini 2024 yilinda da tekrarlayacaklarini söyleyerek sözlerini tamamladi.

Meclis toplantisi, birimlerden gelen konularin görüsülmesinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA