Artvin'de Turizm Haftasi Bogali Kortej Yürüyüsüyle Basladi

Artvin’de, her yil 15-22 Nisan tarihleri arasinda kutlanan ‘Turizm Haftasi’ kapsaminda bogalarin da katildigi bir kortej yürüyüsü düzenlendi. Kentte 200 yillik gelenegi olan boga güreslerini temsilen yürüyüse katilan bogalar ilgi odagi oldu.

Artvin'de Turizm Haftasi Bogali Kortej Yürüyüsüyle Basladi
Artvin Valiligi koordinesinde Artvin Il Kültür ve Turizm Müdürlügü organizasyonunda düzenlenen kortej yürüyüsü Halitpasa meydanindan baslayarak Milli Irade Meydaninda sona erdi. Yürüyüse, 200 yillik gelenege sahip boga güresleri temsilen 600 kilogramlik ‘Kanas’ isimli boga da katildi.

Yürüyüsün önünde yürütülen boga vatandaslardan büyük ilgi topladi.

Programda konusan Kültür ve Turizm Müdürü Yunus Emre Aytekin “Hepimizin iyi bildigi gibi turizm, ülkemizin tanitilmasi, zenginlestirilmesi, güçlenmesi ve insanimizin refah seviyesinin artmasi için önemli bir yere sahiptir. Birçok medeniyetin besigi olan ülkemiz, bu medeniyetlerden kalma birçok mirasa sahiptir. Dogal güzellikleriyle bir cenneti andiran, ayni anda dört mevsimi yasayabilecegimiz, kitalar arasi bir köprü konumunda olan ülkemiz, turizm alaninda son yillarda büyük atilimlar gerçeklestirmistir. Turizm olarak dünyada en üst ligde yer alan ülkemiz ve özellikle dünyanin en önemli turizm destinasyonlarindan biri olmaya aday Artvin’imiz, güvenli ve sürdürülebilir turizm uygulamalarinin yaninda, sahip oldugu turistik arz kaynaklari, kalifiye personeli, yüksek hizmet kalitesi, modern tesisleri ve kendine yeten fiziksel altyapisindaki gelismelerle önemli bir turizm noktasi haline gelecektir” ifadelerini kullandi.

Halk oyunlari gösteriminin yapildigi program, motosiklet ve Offroad araçlarini geçisleriyle son buldu.
Kaynak: İHA