Dogadan Topladiklari Malzemelerle Maket Yapiyorlar

Erzurum’un Uzundere ilçesinde ESMEK ve TÜYEG bünyesinde açilan maket kursuna gençler yogun ilgi gösteriyor. Maketler tamamen dogal ve atik malzemelerden yapiliyor.

Dogadan Topladiklari Malzemelerle Maket Yapiyorlar
Erzurum’un Uzundere ilçesindeki ESMEK (Erzurum Sanat ve Meslek Egitimi Kurslari) ve TÜYEG (Tortum, Uzundere Yerel Eylem Grubu) tarafindan düzenlenen maket kursu, bölgede büyük bir ilgiyle karsilaniyor. 27 kursiyerin katilimiyla gerçeklesen kurs, maket sanatina merak duyanlarin becerilerini gelistirmesi için önemli imkan ve firsat sunuyor. Egitmen Lokman Kalayci, kursiyerlere maket sanatinin inceliklerini aktararak, dogal malzemelerle yapilan maketlerin nasil üretilecegini ögretiyor. Kursiyerler arasinda yer alan Dis Hekimi Mehmet Bugra Kirkkeseli ve Akademisyen Özlem Kirkkeseli, kisa sürede ögrendikleri tekniklerle kendi maketlerini yapmaya basladi.

Kurs süresince, katilimcilar serbest birakilarak çesitli konseptlerde maketler olusturuluyor ve kursiyerler birbirlerinden ilham aliyor.

“Bölgeye yeni soluk getirdi”

Dogal malzemelerle yapilan maketler, özellikle bölgenin dogal güzelliklerini yansitan detaylariyla dikkat çekiyor. Ahsap, tas ve çesitli bitkisel materyallerin kullanildigi maketler, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor ve sanatin dogayla uyumunu gözler önüne seriyor. Egitmen Lokman Kalayci, ESMEK’in düzenledigi bu tür etkinliklerin, yerel sanatin ve el becerilerinin gelisimine katkida bulunmanin yani sira, toplumda sanatin önemini bir kez daha pekistirdigini ifade ederek, "Maket kursu, katilimcilara sadece yeni bir beceri kazandirmakla kalmiyor, ayni zamanda sanatin insanlari bir araya getirici gücünü de gösteriyor. Katilimcilar, kurs sonunda elde ettikleri maketlerle gurur duyarken, gelecek etkinliklerin heyecanini simdiden bekliyorlar. Maket sanatinin bu ilgi çekici dünyasi, Uzundere ilçesinde ve çevresinde sanatseverler için yeni bir soluk getirdi" diye konustu.

Kaynak: İHA