Antalya'daki Teleferik Kazasinda 5 Tutuklama

Antalya’daki teleferik kazasinda belediye baskan adayligi için görevinden ayrilip 31 Mart’taki seçimlerde CHP’den Kepez Belediye Baskani olan eski ANET Genel Müdürü Mesut Kocagöz’ün de aralarinda bulundugu 5 kisi tutuklanirken, 8 kisi hakkinda adli kontrol karari verildi, 1 kisi serbest birakildi.

Antalya'daki Teleferik Kazasinda 5 Tutuklama
Antalya’da 1 kisinin hayatini kaybettigi ve 10 kisinin yaralandigi teleferik kazasina iliskin baslatilan sorusturmada gözaltina alinarak adliyeye sevk edilen 14 kisiden 5’i tutuklanirken, 8’i hakkinda adli kontrol karari verildi, 1 kisi de serbest birakildi. Bugün emniyetteki islemlerinin ardindan sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen süpheliler, tutuklama talebiyle mahkemeye çikartildi. Mahkemeden karar saat 22.00 siralarinda çikti. Süphelilerden eski ANET Genel Müdürü ve simdiki Kepez Belediye Baskani Mesut Kocagöz ile Ahmet Bugra Samsunlu, Okan Erol, Serdar Tezcan ve Serkan Yellice "taksirle ölüme sebep olma" suçundan tutuklandi. Kararin açiklanmasinin ardindan çok sayida CHP’li Antalya Adliyesi önüne gelerek beklemeye basladi.



"Baskanimiz dahil 5 kisi tutuklandi"

Antalya Adliyesi önünde açiklamada bulunan CHP Il Baskani Naim Kamaci, “Elim kazada 1 vatandasimiz hayatini kaybetti, 6 vatandasimiz yaralandi. 23 saat içerisinde kurtarma çalismalari tamamlandi. Daha sonra kimsenin burnu kanamadi. Bugün arkadaslarimiz ifade vermek için adliyeye çagrildi. Aralarinda Kepez Belediye Baskanimiz Mesut Kocagöz de dahil olmak üzere 6 kisi tutuklanma talebi ile hakimlige gönderildi. Baskanimiz dahil 5 kisi tutuklandi. Tutuklama için tek bir neden var; neden agir bakim hizmetleri 2 ayda degil de 20 günde tamamlandi. Baska bir nedeni yok” dedi.

Konusmalarin ardindan adliye otoparkinin çikisinda beklemeye baslayan partililer, tutuklularin cezaevine götürülmesine izin vermeyeceklerini söylediler. Grup, bir sure slogan attiktan sonra CHP Il Baskani Kamaci’nin "Il baskanliginda toplanalim" sözleri üzerine adliye önünden ayrildi.
Kaynak: İHA