Yeni Konya-Antalya Karayolunda Bayram Dönüsü Trafigi Yogunlugu

Antalya sinirlari içerisinde yer alan Demirkapi Tüneli’nin hizmet vermeye baslamasi sonrasinda ulasima açilan Beysehir-Derebucak-Serik ilçeleri güzergahli Yeni Konya Antalya karayolunda bayram dönüsü trafik yogunlugu yasanmaya basladi.

Yeni Konya-Antalya Karayolunda Bayram Dönüsü Trafigi Yogunlugu
9 günlük tatilin sonuna yaklasilmasiyla birlikte bayram tatilini Antalya’da geçiren tatilciler, dönüs yolculuguna geçmeye basladi.

Tatilin son günlerinde Konya ve Anadolu’nun diger kentlerine dönüse geçen tatilciler, güzergahta oldukça dikkat çeken trafik yogunlugu olusturdu. Trafik yogunlugunun en çok yasandigi yer ise Beysehir ilçesi girisi oldu. Ilçeye giriste çevre yolunun yerine sehir merkezi yönünü tercih eden sürücüler, ilçe merkezinde yogunlugun daha da artmasina yol açti. Antalya, Ali Akkanat ve Köprübasi caddelerinde araç yogunlugu nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasina gelirken, Esrefoglu Köprüsü üzerinde de yogunluk görüldü.

Kent merkezindeki ana arterlerde araçlar güçlükle ilerleyebildi. Güzergahta zaman zaman maddi hasarli kazalar da yasandi. Trafik ekipleri ise güzergah üzerinde önlem ve tedbirlerini artirirken, bayram dönüsü yogunlugunun yarin da sürmesi bekleniyor.
Kaynak: İHA