Tarihi Kent Safranbolu Tarihinin En Kalabalik Günlerini Yasiyor

Türkiye’nin UNESCO Dünya Mirasi Listesi’nde bulunan ve dünyanin en iyi korunan 20 kentinden biri olan, ayni zamanda Safranbolu Belediyesi tarafindan baslatilan girisimle Türkiye’de Cittaslow’a üye olan 28 kentten biri olma özelligi tasiyan Safranbolu’da bayram bitti ama turizm yogunlugu bitmedi.

Tarihi Kent Safranbolu Tarihinin En Kalabalik Günlerini Yasiyor
Tarihi, han, hamam ve konaklari ile ünlü Safranbolu’da Ramazan Bayrami tatilinde yasanan yogunluk hafta sonunda da yasaniyor. UNESCO Miras kenti ve Safranbolu Belediyesi tarafindan alinan Cittaslow sertifikasi ile Türkiye’de bu turizm kurulusuna üye 28 kentten biri olma özelligi tasiyan Safranbolu’nun tarihi alanlarina yerli ve yabanci turistler büyük ilgi gösterdi.

Safranbolu’nun tarihi dokusu ve kültürel zenginlikleri, bu özel günlerde ziyaretçilerin yogun ilgisini çekti. Sehirdeki tarihi konaklar, hanlar, camiler ve dar sokaklar, bayramin ruhuna uygun bir atmosfer olusturdu. Kent, Cittaslow hareketinin degismeyen prensipleri dogrultusunda sakin ve sürdürülebilir bir yasami tesvik eden aktivitelerle doluydu. Ayrica, Ramazan Bayrami boyunca Safranbolu’nun meshur yöresel lezzetleri de ziyaretçilere sunuldu. Lokumdan, baklavaya, yöresel tatlilardan çesitli yemeklere ve cografi isaretli ürün safrana kadar birçok lezzet, sehrin sokaklarinda ve tarihi mekanlarinda ziyaretçilere sunuldu. Safranbolu Belediyesi Hidirlik Tepesi tesislerinde ziyaretçiler kentin degerlerinden baglar gazozu esliginde Safranbolu’nun tarihi dokusunu seyretti. Safranbolu Belediyesi ziyaretçilere sehrin tarihi ve kültürel degerlerini tanitmak, korumak ve sürdürülebilir bir turizm anlayisiyla hareket etmek için çalismalarini sürdürüyor. Safranbolu Belediyesi tarafindan kurulan Safranbolu tarihindeki ilk yilbasi panayirinin ardindan Ramazan ayi boyunca sayisiz etkinlige imza atan Ramazan Panayirinin da kente olan ilgiyi artirdigi görüldü.

Safranbolu’nun Ramazan Bayrami, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle birlikte sakin ve sürdürülebilir bir yasamin da simgesi oldu. Bu özel günlerde sehir, hem yerel halkin hem de ziyaretçilerin bir araya gelip, tarihi ve kültürel degerleri paylastigi, birlikte zaman geçirdigi özel bir mekan haline geldi.
Kaynak: İHA