Israil Savunma Bakani Gallant Açiklamasi 'Savunma Ve Saldiri Sistemimizi Güçlendirdik'

Israil Savunma Bakani Yoav Gallant, Iran’in beklenen misilleme saldirisina alinan tedbirlere yönelik yaptigi açiklamada, ABD ve batili ülkelerin Israil’e savunma ve karsilik verme konusunda “yeni kabiliyetler” sagladigini belirterek, “Son günlerde savunma ve saldiri sistemimizi güçlendirdik” dedi.

Israil Savunma Bakani Gallant Açiklamasi 'Savunma Ve Saldiri Sistemimizi Güçlendirdik'
Israil, Iran’in beklenen misilleme saldirisina hazirlanmaya devam ediyor. Israil Savunma Bakani Yoav Gallant saldiriya karsi alinan tedbirlere iliskin yaptigi açiklamada, ABD ve batili ülkelerin Israil’e savunma ve karsilik verme konusunda “yeni kabiliyetler” sagladigini belirtti.

Gallant, “Iran ve isbirlikçilerinin Israil’e karsi planladiklari saldiriyi yakindan takip ediyoruz. Son günlerde hava savunma sistemimizi ve saldiri sistemimizi güçlendirdik” dedi.

Gallant, "Iran bir terör devletidir. Dünya simdi buna her zamankinden daha fazla maruz kalmaktadir. Vatandaslarimizi bu terörizme karsi korumaya kararliyiz ve buna yanit vermenin bir yolunu bulacagiz” seklinde konustu.

Gallant, sivillerin Israil Savunma Kuvvetleri’nin talimatlarina uymasi ve Iç Cephe Komutanligi’nin direktifleri dogrultusunda hareket etmesi gerektigini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA